top of page

Un top pentru nostalgici: Top 5 filme cu celebrul actor Richard Gere!

Richard Gere este un actor american cunoscut in intreaga lume pentru rolurile sale din filmele de succes precum "Pretty Woman", "Chicago" si "An Officer and a Gentleman". El s-a nascut pe 31 august 1949 in Philadelphia, Pennsylvania, SUA si si-a inceput cariera in actorie in anii '70.

Gere a absolvit liceul din Syracuse, New York si a inceput sa studieze filosofia la Universitatea din Massachusetts Amherst inainte de a renunta si de a se muta la New York pentru a-si urma cariera in actorie. El a inceput sa joace in mai multe filme si seriale TV in anii '70, dar a devenit cunoscut la nivel international cu rolul sau din filmul "American Gigolo" (1980). De atunci, Gere a jucat intr-o serie de filme de succes, printre care se numara "An Officer and a Gentleman" (1982), "Pretty Woman" (1990), "Chicago" (2002) si "The Second Best Exotic Marigold Hotel" (2015). El a fost nominalizat la un premiu Oscar pentru rolul sau din "Chicago" si a castigat un premiu Golden Globe pentru acelasi rol.

In afara carierei sale de actorie, Gere este cunoscut si pentru implicarea sa in cauze umanitare si filantropice. El este un sustinator al drepturilor animalelor si al drepturilor omului si a lucrat in stransa colaborare cu Amnesty International si alte organizatii caritabile.

Gere a fost casatorit de trei ori si are un fiu din prima casatorie. El este casatorit in prezent cu publicista Alejandra Silva si au impreuna doi copii.

In concluzie, Richard Gere este unul dintre cei mai cunoscuti actori ai generatiei sale, cu o cariera impresionanta in filme si televiziune si o implicare activa in cauze umanitare. El continua sa ramana o figura importanta in industria cinematografica si este asteptat cu interes sa joace in mai multe filme de succes in viitorul apropiat.


Haideti sa vedem top 5 cele mai bune filme cu Richard Gere!



1. Hachi: A Dog's Tale (2009) - IMDB 8.1

Drama, Familie, Biografie


Unul dintre cele mai emotionante filme pe care le-am vazut, punct. Un profesor de facultate formeaza o legatura de suflet cu un catelus abandonat pe care il ia acasa.


2. Primal Fear (1996) - IMDB 7.7

Crima, Drama, Mister


Un baiat de altar este acuzat ca ucis un preot, dar adevarul este mult mai complicat decat v-ati astepta vreodata. Un film nominalizat la Oscar, cu Richard Gere si Edward Norton in rol principal.


3. Chicago (2002) - IMDB 7.2

Comedie, Crima, Muzical


Filmul este castigator al nu mai putin de 6 premii Oscar! Doua ucigase condamnate la moarte dezvolta o rivalitate acerba in timp ce concureaza pentru publicitate, celebritate si atentia unui avocat.


4. Pretty Woman (1990) - IMDB 7.1

Comedie, Romantic


Un afacerist are nevoie de o escorta pentru unele evenimente sociale si angajeaza o prostituata frumoasa... pentru ca ulterior sa se indragosteasca de ea. Un film nominalizat la Oscar!


5. An Officer and a Gentleman (1982) - IMDB 7.0

Drama, Romantic


Un tanar trebuie sa-si termine stagiul la o scoala de candidati pentru ofiteri de marina pentru a deveni aviator, cu ajutorul unui sergent dur de artilerie si al noii sale iubite.

Citeste si:

9.048 afișări0 comentarii

Σχόλια


Film sau Serial?

bottom of page