top of page

Un actor extraordinar: Top 7 cele mai bune filme cu Christoph Waltz!

Castigator al 2 premii Oscar, Christoph Waltz este un actor austriac-german de mare succes, cunoscut pentru interpretarile sale captivante atat pe scena cat si pe marele ecran. Nascut in Viena in 1956, Waltz initial a urmat o cariera in psihologie, inainte sa se orienteze spre actorie, la varsta de 22 de ani.


Dedicat teatrului!


Primii ani ai carierei sale au fost dedicati teatrului, unde a interpretat roluri diverse si a castigat numeroase premii pentru performantele sale remarcabile. In 2009, Waltz a primit recunoastere internationala pentru rolul sau din filmul "Inglourious Basterds" al lui Quentin Tarantino, pentru care a castigat si un premiu Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar.


A jucat in filme de referinta pentru cinematografie!


Dupa succesul din "Inglourious Basterds", Waltz a continuat sa joace in productii hollywoodiene de mare impact, cum ar fi seria "James Bond", unde a interpretat personajul negativ Ernst Stavro Blofeld, sau "Django Unchained", in care a jucat alaturi de Jamie Foxx.

De-a lungul carierei sale, Christoph Waltz a fost apreciat pentru talentul sau de a da viata personajelor complexe si fascinante, care au ajuns sa fie adorate de public si critici deopotriva. Cu un palmares impresionant de premii si nominalizari la cele mai importante festivaluri de film din lume, precum Cannes sau Venetia, Christoph Waltz este astazi unul dintre cei mai respectati si talentati actori ai generatiei sale.


Haideti sa vedem impreuna care sunt cele mai bune filme cu Christoph Waltz. Sa incepem.


7. Water for Elephants (2011) - IMDB 6.9

Drama, Romantic


Amplasat in anii 1930, un fost student la medicina veterinara isi gaseste de lucru intr-un circ ambulant si se indragosteste de sotia directorului de ring. Un film cu Robert Pattinson, Reese Witherspoon si Christoph Waltz in rolurile principale.


6. Big Eyes (2014) - IMDB 7.0

Biografie, Crima, Drama


O drama despre evolutia artistei Margaret Keane, succesul ei fenomenal in anii 1950 si dificultatile juridice ulterioare pe care le-a avut cu sotul ei, care si-a revendicat meritul pentru lucrarile ei in anii 1960. Film nominalizat la 2 premii BAFTA, cu Amy Adams si Christoph Waltz in rolurile principale.


5. Carnage (2011) - IMDB 7.1

Comedie, Drama


Doua perechi de parinti planifica o intalnire cordiala de impacare dupa ce baietii lor sunt implicati intr-o bataie, desi pe masura ce timpul petrecut impreuna se scurge, un comportament din ce in ce mai copilaresc arunca discutia in haos. Jodie Foster, Kate Winslet si Christoph Waltz joaca in acest film comic excelent!


4. No Time to Die (2021) - IMDB 7.3

Actiune, Thriller


Cel de-al cincilea film James Bond cu Daniel Craig in rolul agentului secret MI6. Filmul are o poveste captivanta, plina de actiune si este o continuare a evenimentelor din filmul anterior, "Spectre". Christoph Waltz face un rol exceptional din perspectiva raufacatorului.


3. Kopfstand (1981) - IMDB 7.3

Drama


Christoph Waltz joaca rolul lui Markus Dorn, un tanar clar nefericit in viata lui de acasa. Mama lui are un iubit pe care el nu-l place dar pe care il prefera inaintea fericirii fiului ei. Markus vine tarziu intr-o seara si isi confrunta mama care il acuza ca se drogheaza. Aceasta suna la politie pe masura ce discutia se aprinde, Markus ajungand intr-un final sa fie trimis la un azil pentru boli mentale. Dar Markus nu are nicio tulburare psihica. Un film excelent.


2. Inglorious Basterds (2009) - Nota IMDB 8.3

Aventura, Drama, Razboi


Castigator al unui premiu Oscar si al unui premiu Golden Globes! In Franta ocupata de nazisti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, un plan de asasinare a liderilor nazisti de catre un grup de soldati evrei americani coincide cu planurile de razbunare ale unui proprietar de teatru.



1. Django Unchained (2012) - IMDB 8.5

Drama, Western


Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Christoph Waltz. Trei actori incredibili in acest film regizat de Quentin Tarantino care a castigat doua premii Oscar si alte 58 de alte premii. Daca nu l-ai vazut inca de cel putin 6 ori, e momentul sa o faci. Povestea: Cu ajutorul unui vanator de recompense german, un sclav eliberat porneste sa-si salveze sotia din mainile unui proprietar brutal de plantatie din Mississippi.


Citeste si:


23.069 afișări0 comentarii

Commentaires


Film sau Serial?

bottom of page