top of page

Top cele mai bune filme spaniole pe care trebuie sa le vezi acum - Partea II

Continuam seria filmelor spaniole, cu partea a doua a topului celor mai bune. Fara sa o mai lungim, sa incepem (sau mai bine zis, sa continuam). Daca nu ai citit prima parte, o poti face aici:



Update: A aparut si partea III - O poti vedea aici:




7. The Orphanage (2007) - IMDB 7.4


Horror, Mister

O femeie isi aduce familia inapoi in casa copilariei ei, care a fost un orfelinat pentru copii cu handicap. In scurt timp, fiul ei incepe sa comunice cu un nou prieten invizibil. Daca nu esti fan filme horror sau nu rezisti unei atmosfere incarcate, mai bine dai skip acestui film - dar o sa-ti para rau pentru ca are o poveste extraordinara.


8. Volver (2006) - IMDB 7.6


Comedie, Drama

După moartea ei, o mama se intoarce in orasul natal pentru a remedia situatiile pe care nu le-a putut rezolva in timpul vietii. 61 de premii si o nominalizare la Oscar + regizorul Pedro Almodovar sunt suficiente motive pentru a vedea aceasta capodopera cu Penelope Cruz in rol principal.


9. REC (2007) - IMDB 7.4


Horror, Thriller

Cand a aparut a fost o revelatie pentru genul horror - printre primele filme remarcabile filmate in mod POV (cu camera in mana). Povestea: Un reporter de televiziune si un cameraman urmaresc un grup de pompieri intr-un bloc de apartamente intunecat si ramana incuiati inauntru alaturi de ceva terifiant.


10. Mirage (2018) - IMDB 7.4


Drama, Mister

Doua furtuni la diferenta de 25 de ani. O femeie ucisa. Doar 72 de ore pentru a descoperi adevărul. Un film cu un final la care nu te vei astepta.


11. The Platform (2019) - IMDB 7.0


Horror, Thriller, Sci-Fi

O inchisoare verticala cu o celula pe nivel. Doua persoane pe celula. O singura platforma cu alimente si doua minute pe zi pentru hranire. Unul dintre cele mai bune filme despre supravietuire din ultimii 10 ani. Atentie: filmul nu este pentru cei slabi de inger!


12. Maria Full of Grace (2004) - IMDB 7.4


Crima, Drama

O adolescenta insarcinata din Columbia devine un caraus de droguri pentru a castiga banii de care are nevoie cu disperare pentru familia ei. Castigator a doua premii in cadrul festivalului de film din Berlin in 2004 si o nominalizare la Oscar.



1.972 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page