top of page

Top cele mai bune filme spaniole pe care trebuie sa le vezi acum! Partea I

Nu stim cum sunteti voi, dar noi consideram filmele spaniole ca fiind unele dintre cele mai bune - cel putin pe segmentul thriller/mister. Departe de filmele americane si mult mai aproape de realitatea cotidiana, povestile spaniole ne duc cu gandul la situatii mult mai familiare noua, fapt ceea ce pentru noi le face mult mai valoroase - sau poate e din cauza faptului ca noi ca popor ne asemanam mai bine cu spaniolii decat cu americanii.

In orice caz, v-am pregatit un top cu cele mai bune filme spaniole. Haideti sa-l parcurgem impreuna.



1. Pan's Labyrinth (2006) - IMDB 8.2 - Castigator al 3 premii Oscar


Drama, Mister, Fantezie

Un film deosebit, diferit de majoritatea filmelor din genul din care face parte - un film care va va speria, intriga si in acelasi timp va trezi emotia copilariei in voi, intr-un mod foarte ciudat. Povestea: In Spania anilor 1940, tanara fiica vitrega livreasca a unui ofiter de armata sadic evadeaza intr-o lume fantastica ciudata, dar captivanta.


2. The Secret in Their Eyes (2009) - IMDB 8.2


Drama, Mister

Castigator al unui premiu Oscar si al altor 53 de premii prestigioase. Un consilier juridic pensionat scrie un roman sperand sa inchida un ultim capitol din viata sa care are legatura cu unul dintre cazurile sale de omucidere nerezolvate din trecut si pentru dragostea sa nereciprocata - ambele bantuindu-l inca decenii mai tarziu.


3. The Sea Inside (2004) - IMDB 8.0


Drama, Biografie

Castigator al unui premiu Oscar, filmul care il are in rol principal pe Javier Bardem spune povestea spaniolului Ramon Sampedro, care a luptat o campanie de 28 de ani in favoarea eutanasiei umane si a dreptului sau de a muri.


4. The Invisible Guest (2016) - IMDB 8.0


Thriller, Mister


Acesta este filmul care ne-a facut sa ne dam seama cat de bune sunt productiile spaniole - un film la care nu vei ghici niciodata ce se intampla pana la final!

Povestea: Un antreprenor de succes acuzat de crima si un expert in pregatirea martorilor au mai putin de trei ore sa vina cu o aparare impenetrabila.


5. Amores Perros (2000) - IMDB 8.1


Thriller, Drama

Un accident de masina ingrozitor conecteaza trei povesti, fiecare implicand personaje care se confrunta cu pierderea, regretul si realitatile dure ale vietii, toate in numele iubirii.


6. The Skin I Live In (2011) - IMDB 7.6


Horror, Mister

Castigator al unui premiu BAFTA si al altor 28 de premii de film. Un chirurg plastician genial, bantuit de tragedii din trecut, creeaza un tip de piele sintetica care rezista oricarui fel de daune. Cobaiul sau: o femeie misterioasa si volatila care detine cheia obsesiei sale.


5.233 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page