top of page

Top cele mai bune filme bazate pe o poveste adevarata! Partea I

Ei, parca altfel incepe filmul cand la inceput apare pe ecran "Povestea este inspirata din fapte reale", nu? Filmele realizate in jurul unei intamplari adevarate sunt altceva - au din start un plus fata de restul filmelor, prin simplul fapt ca actiunea redata in film s-a intamplat (mai mult sau mai putin) si in realitate. Daca si tu esti ca noi, si iti plac aceste filme, atunci continua sa citesti articolul. Sa incepem.



The Pianist (2002) - IMDB 8.5

Biografic, Drama


Un film atat de bine executat, care descrie situatia evreilor din Polonia din timpul celui de-al doilea razboi mondial, incat a castigat 3 premii Oscar si a fost nominalizat la alte 74 de premii din care a castigat 54. Nici nu punem descriere, va lasam sa-l descoperiti, asta daca nu ati facut-o deja.


Hacksaw Ridge (2016) - IMDB 8.1

Biografic, Drama, Istoric


Filmul a castigat 2 premii Oscar. Medic in armata americana in al Doilea Razboi Mondial, Desmond T. Doss, care a servit in timpul bataliei de la Okinawa, refuza sa omoare oameni si devine primul om din istoria Americii care a primit Medalia de Onoare fara sa traga niciun foc. Sa nu-ti fie rusine ca plangi la acest film, este o realizare cinematografica deosebita.


Dallas Buyers Club (2016) - IMDB 8.1

Biografic, Drama, Istoric


Filmul a castigat 3 premii Oscar. In 1985 in Dallas, Ron Woodroof, un redneck homofob care a ajutat sute de pacienti cu SIDA, exploateaza lacunele din legea federala si vinde medicamente pentru HIV pe piata neagra.

The Social Network (2010) - IMDB 7.8

Biografic, Drama


Un film castigator al 3 premii Oscar, pe care vi-l recomandam cu drag si pe care ne-am fi dorit sa-l fi vazut mai devreme. Povestea: In timp ce studentul de la Harvard, Mark Zuckerberg, creeaza site-ul de socializare care va deveni cunoscut sub numele de Facebook, el este dat in judecata de gemenii care au sustinut ca le-a furat ideea si de co-fondatorul care a fost ulterior exclus din afacere.


Into The Wild (2007) - IMDB 8.1

Biografic, Aventura, Drama


Dupa ce a absolvit Universitatea Emory ca fiind cel mai bun student si sportiv, Christopher McCandless isi abandoneaza bunurile, doneaza intregul sau cont de economii de 24.000 de dolari unor organizatii de caritate si face autostopul spre Alaska pentru a trai in salbaticie. Pe parcurs, Christopher intalneste o serie de personaje care ii vor schimba viata. Un film nominalizat la 2 premii Oscar.


Argo (2012) - IMDB 7.7

Biografic, Thriller, Drama


Un film care a castigat 3 premii Oscar (dintre care si Oscarul pentru cel mai bun film din 2013) cu Ben Afleck in rol principal. Actionand sub acoperirea unui producator de la Hollywood care cauta o locatie pentru un film SF, un agent CIA lanseaza o operatiune periculoasa pentru a salva sase americani la Teheran in timpul crizei de ostatici din SUA din Iran din 1979.


Erin Brockovich (2000) - IMDB 7.4

Biografic, Drama


Filmul este castigator al unui premiu Oscar, acela pentru cea mai buna actrita in rol principal acordat Juliei Roberts. O mama singura si somera devine asistent juridic si decimeaza aproape de una singura o companie electrica din California acuzata ca polueaza alimentarea cu apa a unui oras.


Zero Dark Thirty (2012) - IMDB 7.4

Drama, Istoric, Thriller



O cronica a vanatorii (care a durat mai bine de un deceniu) liderului terorist al-Qaeda, Osama bin Laden, dupa atacurile din septembrie 2001 ale turnurilor gemene, care se finalizeaza cu moartea teroristului ca urmare a eforturilor armatei Navy SEALS, in 2011.


Spotlight (2015) - IMDB 8.1

Biografic, Crima, Drama


Oscar pentru cel mai bun film al anului 2016. Povestea adevarata a modului in care publicatia Boston Globe a dezvaluit scandalul masiv al molestarii copiilor si musamalizarii acestei infractiuni in cadrul Arhiepiscopiei Catolice locale, zguduind intreaga Biserica Catolica.


Schindler's List (1993) - IMDB 9.0

Biografic, Drama, Istoric


Filmul a castigat nu mai putin de 7 premii Oscar! In Polonia ocupata de germani in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, industriasul Oskar Schindler devine treptat ingrijorat de forta de munca evreiasca, dupa ce a fost martor la persecutia lor de catre nazisti. Deci daca vrei sa vezi un film epic care dureaza mai bine de 3h, eu zic ca acesta este o productie extraordinara. Poate chiar cea mai buna din istoria recenta a cinematografiei.


Citeste si:

22.102 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page