top of page

Top cele mai bune filme bazate pe o poveste adevarata! Partea II

Continuam topul de filme a caror poveste se bazeaza pe fapte intamplate in realitate. Daca nu ai citit inca prima parte, o poti face aici:

Sa continuam.


Zodiac (2007) - IMDB 7.7

Crima, Mister


Un film care te va tine cu sufletul la gura - cu Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. si Mark Ruffalo. Intre 1968 si 1983, un artist de benzi desenate din San Francisco se transforma intr-un detectiv amator obsedat de a-l gasi pe Zodiac Killer, o persoana neidentificata care terorizeaza nordul Californiei cu o simfonie de ucideri.


Catch me if you can (2002) - IMDB 8.1

Biografic, Drama, Crima


Un tanar de doar 21 de ani, Frank (Leonardo DiCaprio) este un falsificator priceput care s-a prefacut medic, avocat si pilot. Agentul FBI Carl (Tom Hanks) devine obsedat de a-l gasi pe escroc, care pare ca se bucura de aceasta urmarire. Un film nominalizat la 2 premii Oscar.


Hunger (2008) - IMDB 7.5

Biografic, Drama, Crima


Republicanul irlandez Bobby Sands ii conduce pe detinutii unei inchisori din Irlanda de Nord intr-o greva a foamei. Filmul il are in rol principal pe Michael Fassbender si a castigat un prestigios premiu BAFTA.

Moneyball (2011) - IMDB 7.6

Biografic, Drama, Sport


Incercarea de succes a directorului general al clubului Oakland A., Billy Beane, de a aduna o echipa de baseball cu un buget redus, folosind analize generate de computer pentru a dobandi noii jucatori. Film nominalizat la 6 premii Oscar cu Brad Pitt in rol principal.


A Beautiful Mind (2001) - IMDB 8.2

Biografie, Drama


"I am only here tonight because of you. You are the only reason I am. You are all my reasons. Thank you.”


Filmul a castigat 4 premii Oscar, dintre care si Oscarul pentru cel mai bun film in anul 2001. Dupa ce John Nash, un matematician genial, dar anti-social, accepta un job secret si putin dubios in criptografie, viata lui ia o intorsatura groaznica.


American Sniper (2014) - IMDB 7.3

Actiune, Biografic, Drama


Unul dintre cei mai buni lunetisti Navy SEALS din lume, Chris Kyle, este un erou de razboi dupa ce salveaza nenumarate vieti pe campul de lupta. Practic omul este o legenda, cautati-l pe google. Intors acasa dupa 4 deplasari pe front, isi da seama ca aici incepe de fapt adevaratul razboi. Filmul este castigator al unui premiu Oscar.


12 Years a Slave (2013) - IMDB 8.1

Drama, Istoric, Biografic


Filmul este castigator al 3 premii Oscar! Pe langa cele 3 premii prestigioase castigate, vine si cu o suita de super actori: Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor si Sarah Paulson. In Statele Unite de dinainte de razboi, Solomon Northup, un negru liber din statul New York, este rapit si vandut ca sclav.


Roma (2018) - IMDB 7.7

Drama


Castigator al 3 premii Oscar, filmul reda povestea unui an din viata unei familii din clasa de mijloc in Mexico City, la inceputul anilor 1970. Este un film extrem de premiat, castigand in total nu mai putin de 252 de premii din domeniul cinematografiei!


The Insider (1999) - IMDB 7.8

Drama, Thriller, Biografic


Drama de prestigiu a lui Michael Mann despre barbatul chimist care a dezvaluit totul despre pericolul consumului de tutun si tigari. Filmul se mandreste cu o distributie excelenta, incluzandu-i aici pe Al Pacino, Russell Crowe si Christopher Plummer. A fost de asemenea nominalizat la 7 premii Oscar.


Dunkirk (2017) - IMDB 7.8

Drama, Actiune, Istoric


Soldatii aliati din Belgia, imperiul Britanic si Franta sunt inconjurati de armata germana si evacuati in timpul unei batalii aprige din cel de-al Doilea Război Mondial, in acest film care a castigat nu mai putin de 3 premii Oscar! Regizat de Christopher Nolan.


Citeste si:


41.001 afișări0 comentarii

Comentarios


Film sau Serial?

bottom of page