top of page

Top 15 Filme excelente despre supravietuire, care te vor tine lipit in canapea pana la final!

Supravietuirea este capacitatea de a face fata situatiilor dificile sau periculoase si de a ramane in viata in ciuda tuturor obstacolelor. Intelegerea modului in care sa supravietuiesti poate fi foarte utila in multe situatii.

Supravietuirea in situatii de urgenta sau de dezastre este adesea legata strans de abilitatile de baza, cum ar fi gasirea apei, hrana, gasirea unui adapost si in general, evitarea pericolelor. Abilitatile practice precum cunoasterea tehnicilor de prim ajutor, capacitatea de a face de exemplu focul in padure sau de a folosi instrumente simple pot face diferenta intre viata si moarte. Mai jos am pregatit un super top de film despre supravietuire, fie ca sunt ele dezastre naturale, amenintari paranormale sau atacuri ale criminalilor in serie. Sa incepem.


Cast Away (2000) - IMDB 7.8

Aventura, Drama


Cunoscut si sub numele de "Wilson" (hahahaha), este probabil cel mai in tema film din acest top de filme despre supravietuire. Un film nominalizat la 2 premii Oscar cu Tom Hanks intr-o interpretare magistrala. Un director al companiei de transport FedEx sufera o transformare fizica si emotionala majora dupa ce ramane izolat pe o insula pustie.


A quiet place (2018) - IMDB 7.5

Horror, Thriller


Emily Blunt si John Krasinski (The Office), joaca intr-un film care te va tine in suspans de la inceput pana la final. Este un film de groaza care creeaza o atmosfera si o tensiune extraordinara, totul petrecandu-se intr-o lume post-apocaliptica.


127 Hours (2010) - IMDB 7.5

Drama, Biografie


Un alpinist ramane prins sub un bolovan in timp ce face canotaj singur langa Moab, Utah si recurge la masuri disperate pentru a supravietui. Un film nominalizat la nu mai putin de 6 premii Oscar, cu James Franco in rol principal.


Buried (2010) - IMDB 7.0

Drama, Mister, Thriller


Paul este un sofer de camion american care lucreaza in Irak. Dupa un atac al unui grup de irakieni, se trezeste si descopera ca este ingropat de viu intr-un sicriu. Cu doar o bricheta si un telefon mobil intra intr-o cursa contra cronometru pentru a scapa de aceasta capcana claustrofoba a mortii. Ryan Reynolds joaca in acest film si face o interpretare exceptionala.


Life of Pi (2012) - IMDB 7.9

Aventura, Drama, Fantezie


Castigator al 4 premii Oscar, filmul spune povestea unui tanar care este aruncat intr-o calatorie epica de aventura si descoperire, pe mare. Pe parcursul acestei calatorii, el formeaza o legatura neasteptata cu un alt supravietuitor: un infricosator tigru Bengal.


Gravity (2013) - IMDB 7.7

SF, Thriller, Drama


"Don't let go"


Un film care a castigat 7 Oscaruri. In opinia noastra, Gravity este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut. Si unul dintre cele mai bune referitoare la tema subiectului din prezentul articol. Povestea: Doi astronauti lucreaza impreuna pentru a supravietui dupa ce un accident i-a lasat blocati in spatiu.


The Martian (2015) - IMDB 8.0

SF, Aventura, Drama


Un film care a fost nominalizat la nu mai putin de 200 de premii, dintre care 7 Oscaruri! Nu a castigat niciun Oscar, dar i-a adus regizorului Ridley Scott 40 de premii. Matt Damon face un rol extraordinar - emotia si sentimentele de teama, bucurie si furie pe care le transmite sunt incredibile. Povestea: Un astronaut ramane blocat pe Marte dupa ce echipa sa il presupune mort si trebuie sa se bazeze pe ingeniozitatea lui pentru a gasi o modalitate de a semnala Pamantului ca este inca viata.


Into The Wild (2007) - IMDB 8.1

Biografic, Aventura, Drama


Dupa ce a absolvit Universitatea Emory ca fiind cel mai bun student si sportiv, Christopher McCandless isi abandoneaza bunurile, doneaza intregul sau cont de economii de 24.000 de dolari unor organizatii de caritate si face autostopul spre Alaska pentru a supravietui in salbaticie. Pe parcurs, Christopher intalneste o serie de personaje care ii vor schimba viata. Un film nominalizat la 2 premii Oscar.


The Road (2009) - IMDB 7.2

Drama, SF


Primul rol excelent al lui Viggo Mortensen dupa trilogia Lord of The Rings. In plus, aparitia actritei Charlize Theron aduce filmul la urmatorul nivel cinematografic. Intr-o lume post-apocaliptica extrem de periculoasa, un tata bolnav isi apara fiul in timp ce calatoresc incet spre mare.


The revenant (2015) - IMDB 8.0

Actiune, Aventura, Drama


Un explorator aflat intr-o expeditie de comert cu blanuri in anii 1820 lupta pentru supravietuire dupa ce a fost mutilat de un urs si lasat sa moara de membrii propriei sale echipe de vanatoare. Filmul pentru care DiCaprio a castigat un premiu Oscar.


Apollo 13 (1995) - IMDB 7.7

Aventura, Drama, Istoric


Un film cu Tom Hanks si Kevin Bacon care a castigat 2 premii Oscar! Povestea: NASA trebuie sa elaboreze o strategie pentru a returna racheta Apollo 13 pe Pamant in siguranta, dupa ce nava spatiala sufera daune interne masive, punand in pericol viata celor trei astronauti de la bord, care trebuie sa supravietuiasca cu orice pret!


Alive (1993) - IMDB 7.1

Thriller, Biografie, Drama


Dupa ce a aterizat in muntii Anzi plini de zapada, o echipa de rugby din Uruguay nu are de ales decat sa apeleze la masuri disperate pentru a supravietui. Un film care te va soca - dar un film excelent cu Ethan Hawke in rol principal.


# Alive (2020) - IMDB 6.3

Actiune, Horror


Un film care ne-a tinut captivi in fata televizorului de la inceput pana final. Nici n-ai timp sa te pregatesti pentru acest film, te ia total pe nepregatite. Un film korean excelent.


Everest (2015) - IMDB 7.1

Actiune, Aventura, Biografie


Povestea lui Robert „Rob” Edwin Hall din Noua Zeelanda, care pe 10 Mai 1996, impreuna cu Scott Fischer, au facut echipa intr-o expeditie comuna pentru a urca Muntele Everest. Un film cu un suspans incredibil.


I am legend (2007) - IMDB 7.2

Actiune, Horror, Drama


La ani dupa ce o ciuma ucide cea mai mare parte a omenirii si ii transforma pe restul in monstri, singurul supravietuitor din New York City se lupta cu curaj sa gaseasca un leac.

Citeste si:


58.420 afișări0 comentarii

Comentários


Film sau Serial?

bottom of page