top of page

Top 12 cele mai bune filme romanesti, disponibile acum pe Netflix!

Filmele romanesti sunt un gen aparte - cel putin cele mai vechi. Majoritatea sunt filme destul de triste, grele, cu o incarcatura specifica - filme care descriu destul de bine o anumita perioada a vietii in tara noastra. Cu toate acestea, sunt filme bune - si acestea mai putin happy dar si cele mai noi, comedii sau chiar si filme thriller. Haideti sa vedem impreuna care sunt cele mai bune filme romanesti, disponibile pe Netflix pe care trebuie sa le vedeti neaparat!


Complet Necunoscuti / Perfect Strangers (2021) - IMDB 7.9

Comedie, Drama


Intr-o seara la un pahar de vin, 7 prieteni intra intr-un joc periculos: isi pun telefoanele pe masa si decid ca pentru toate apelurile, mesajele text sau whatsapp, e-mailuri primite in acea seara se va raspunde pe difuzor sau vor fi citite cu voce tare. Un film excelent cu Anca Dumitra si Leonid Doni in rolurile principale.


5 Minute / 5 Minutes Too Late (2019) - IMDB 7.3

Drama


Destinul barbatului care a condus echipa de jandarmi dupa o proiectie de film LGBT in Bucuresti, dezvaluit printr-o ancheta a Lilianei Calomfir, o tanara jurnalista cunoscuta pentru reportajele indraznete si pline de curaj. Un film cu Mihai Calin in rol principal.


Buna! Ce faci? / Hello! How Are You? (2010) - IMDB 7.3

Comedie, Romantic


Muzicianul Gabriel si patroana de firma de curatenie Gabriela traiesc ca doi straini care nu se mai vad si nu-si mai acorda atentie. Dar, în contrast umoristic cu vietile lor linistite si lipsite de pasiune, ii inconjoara personaje intr-o stare constanta de excitare sexuala, inclusiv fiul lor ciudat de libidinos :)


Balanta / The Oak (1992) - IMDB 7.9

Comedie, Drama


Nela (Maia Morgentern), fiica unui fost colonel de Securitate, se muta in provincie, dupa moartea tatalui ei, unde il intalneste pe Mitica (Razvan Vasilescu), un medic la spitalul local. Filmul lui Lucian Pintilie a avut premiera in 1992. Un film excelent.


Amintiri din Epoca de Aur / Tales from the Golden Age (2009) - IMDB 7.8

Comedie, Istoric


Un film in care te vei regasi cu siguranta, mai ales daca ai trecut de 30 de ani, intrucat dramatizeaza mai multe legende urbane ale Romaniei comuniste. Un film excelent cu un comic de situatie exceptional.


La Gomera / The Whistlers (2019) - IMDB 6.4

Crima, Drama, Thriller


Nu totul este asa cum pare pentru Cristi, un politist care joaca la ambele capete ale legii. Impreuna cu frumoasa Gilda sunt angrenati intr-un furt cu mize mari, in care amandoi vor trebui sa treaca prin intorsaturile coruptiei, tradarii si inselaciunii. Un film regizat de Corneliu Porumboiu cu Vlad Ivanov in rol principal.


Hawaii (2017) - IMDB 7.5

Drama


Hawaii este o poveste despre lupta de a mosteni 3 milioane de dolari in Romania din era comunista, cand a detine chiar si 1 dolar ar putea insemna sa-ti pierzi libertatea. Un film cu Dragos Bucur in rol principal.


Occident (2002) - IMDB 7.5

Comedie, Romantic


Occident este o comedie care se concentreaza pe tendinta tot mai mare a tinerilor est-europeni de a migra spre vest. Cand Luci (Alexandru Papadopol) si frumoasa lui iubita Sorina (Anca Androne) sunt evacuati din apartamentul lor, Sorina decide ca trebuie sa viziteze mormantul tatalui ei si sa ceara un „semn”. Si de aici incep intamplarile lor!


Pozitia Copilului / The Child's Pose (2013) - IMDB 7.4

Drama


Dupa vestea ingrozitoare a unui accident de masina mortal in care a fost implicat fiul ei, o mama disperata va face orice ii sta in putere pentru a-si elibera copilul. Un film excelent, regizat de Calin Peter Netzer cu Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache in rolurile principale.


Bacalaureat / Graduation (2016) - IMDB 7.3

Drama, Crima


Un film despre compromisuri și implicațiile rolului părintelui in viata unui copil. Un film excelent regizat de Cristian Mungiu, care ii are in rolurile principale pe Adrian Titieni, Maria Dragus si pe Lia Bugnar.


Legaturi Bolnavicioase / Love Sick (2006) - IMDB 6.6

Drama


Dragostea pur si simplu se intampla, nu exista reguli. Pentru toata lumea, Alex si Kiki sunt doar doua prietene foarte bune. Se intampla insa sa fie doua fete care experimenteaza un alt fel de iubire. Pentru familia lor, Kiki si Sandu sunt sora si fratele care se cearta uneori. Se intampla insa sa fie iubiti. Filmul este despre poveștile lor.


Un Pas In Urma Serafimilor (2017) - IMDB 8.2

Drama


Un grup de boboci dintr-un colegiu ortodox strict sunt introdusi intr-o lume a dezavantajelor, placerii si banilor din interiorul caminului, dar in curand descopera ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple.



Care este filmul vostru romanesc preferat?


Citeste si:


13.202 afișări0 comentarii

Bình luận


Film sau Serial?

bottom of page