top of page

Top 10 cele mai bune filme de razboi pe care trebuie sa le vezi acum! Partea I

Este important sa nu uitam consecintele devastatoare pe care un razboi le poate avea asupra unei tari. Astfel, va propunem urmatorul top cu filme despre razboi, fiecare cu cate o poveste unica, inspirata din realitate. Asa ca, pregateste popcornul sau sosul de branza pentru nachos si hai sa parcurgem impreuna aceasta lista!



10. Enemy at the Gates (2001) - IMDB: 7.6


Ce se intampla atunci cand doi dintre cei mai buni lunetisti se intalnesc pe campul de lupta, la Stalingrad? Un film de suspans la care iti va tremura popcornul de emotie.



9. Zero Dark Thirty (2012) - IMDB: 7.4


O cronica a vanatorii care a durat mai bine de un deceniu a liderului terorist al-Qaeda, Osama bin Laden, dupa atacurile din septembrie 2001 ale turnurilor gemene, care se finalizeaza cu moartea teroristului ca urmare a eforturilor armatei Navy SEALS, in 2011.




8. Flags of our fathers (2006) - IMDB: 7.1


Ce popcorn? Pentru filmul asta e cazul ca incalzesti sosul de branza pentru nachos! Filmul spune povestea incredibila a celor 6 barbati care au participat si ancorat steagul US la batalia de la Iwo Jima, un capitol extrem de important ce face parte din al doilea razboi mondial.



7. Unbroken (2014) - IMDB: 7.2


Un film despre supravietuire in cele mai dure conditii posibile: Dupa un accident de avion aproape fatal in al Doilea Razboi Mondial, olimpicul Louis Zamperini petrece 47 de zile groaznice pe o pluta impreuna cu doi membri ai echipajului inainte de a fi prins de marina japoneza si trimis într-un lagar de prizonieri de razboi.



6. American Sniper (2014) - IMDB: 7.3


Daca vrei sa te simti baddas trebuie neaparat sa te uiti la filmul asta! Unul dintre cei mai buni lunetisti Navy SEALS din lume, Chris Kyle, este un erou de razboi dupa ce salveaza nenumarate vieti pe campul de lupta. Practic omul este o legenda, cautati-l pe google. Intors acasa dupa 4 deplasari pe front, isi da seama ca aici incepe de fapt adevaratul razboi.




5. We were soldiers (2002) - IMDB: 7.2


Fa-ti rezerva de servetele dar nu plange in fata ei: Povestea primei batalii majore a Razboiului din Vietnam si a soldatilor ambelor tabere, in timp ce sotiile lor asteapta cu nerabdare si nelinistite vesti bune sau vesti proaste de pe front.



4. Lone Survivor (2013) - IMDB: 7.5


Marcus Luttrell si echipa sa au pornit intr-o misiune de a captura sau ucide notoriul lider taliban Ahmad Shah, la sfarsitul lunii iunie 2005. Marcus si echipa sa sunt lasati sa lupte pentru viata lor intr-unul dintre cele mai curajoase eforturi ale razboiului modern.




3. Black Hawk Down (2001) - IMDB: 7.7


Ai grija sa mergi la baie inainte sa pui filmul, pentru ca nu o sa te mai ridici din canapea pret de 2h si 24min. Am vazut filmul asta de atat de multe ori incat stiu replicile pe dinafara. Va las mai jos si descrierea oficiala: Povestea a 160 de soldati de elita americani care au aterizat in Mogadishu in octombrie 1993 pentru a captura doi locotenenti de top ai unui renegat, dar s-au trezit intr-o lupta disperata cu o forta mare de somalezi puternic inarmati.



2. The Pianist (2002) - IMDB: 8.5


Un film atat de bine executat care descrie situatia evreilor din Polonia din timpul celui de-al doilea razboi mondial, incat a castigat 3 premii Oscar si a fost nominalizat la alte 74 de premii din care a castigat 54. Nici nu pun descriere, te las sa-l descoperi daca nu ai facut-o deja.




1. CAPODOPERA: Schindler's List (1993) - IMDB: 8.9


In Polonia ocupata de germani in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, industriasul Oskar Schindler devine treptat ingrijorat de forta de munca evreiasca, dupa ce a fost martor la persecutia lor de catre nazisti. Deci daca vrei sa vezi un film epic care dureaza mai bine de 3h, eu zic ca acesta este o productie extraordinara. Poate chiar cea mai buna din istoria recenta a cinematografiei.


Vizionare placuta!

Etichete:

7.755 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page