top of page

Top 10 cele mai bune filme cu masini si curse de masini!

Majoritatea dintre noi nu se vor urca nicodata intr-o masina de curse. De fapt, multi dintre noi nu depasesc niciodata limita de viteza cu mai mult de 10 sau 20 la ora. Dar asta nu inseamna ca nu suntem fani infocati ai sportului cu motor sau ai adrenalinei pe care o primesti urmarind un film cu curse de masini! Asadar, a venit vremea pentru acest top.

Am facut un pic de research si v-am pregatit mai jos cele mai bune 10 filme cu masini, pe care trebuie neaparat sa le vedeti! Sa incepem.


1. Senna (2010) - IMDB 8.5


Biografie, Sport


Film castigator al 2 premii BAFTA. Un documentar despre pilotul brazilian de Formula 1 Ayrton Senna, care a castigat de trei ori campionatul mondial de Formula 1 inainte de moartea sa la 34 de ani.


2. Ford v Ferrari (2019) - IMDB 8.1


Biografie, Actiune, Drama


Filmul a castigat 2 Oscaruri si alte 25 de premii cinematografice. Inginerul auto american Carroll Shelby si soferul Ken Miles se lupta cu interferenta corporativa si cu legile fizicii pentru a construi o masina de curse revolutionara pentru Ford, cu scopul de a invinge Ferrari la cursa Le Mans din 1966.


3. Rush (2013) - IMDB 8.1


Biografie, Actiune, Drama


Castigator al unui premiu BAFTA. Filmul reda o portiune din anii 1970, mai exact rivalitatea brutala dintre pilotii de Formula 1 James Hunt si Niki Lauda. Un film excelent in care Daniel Bruhl (un actor exceptional) face rolul carierei.


4. McLaren (2017) - IMDB 7.3


Biografie, Drama


Povestea lui Bruce McLaren, neo-zeelandezul care a fondat echipa McLaren Motor Racing. Un om care a aratat lumii ca un om cu inceputuri umile ar putea sa infrunte elita curselor cu motor si sa castige.


5. Racing Dreams (2009) - IMDB 7.1


Documentar, Sport


Filmul spune povestea unor copii care se intrec pentru a-si transforma visele de a ajunge la NASCAR, in realitate.


6. The Italian Job (2003) - IMDB 7.0


Actiune, Crima, Thriller


Dupa ce au fost tradati si lasati sa moara in Italia, Charlie Croker si echipa sa planuiesc un furt elaborat de aur impotriva fostului lor aliat. Un film plin de actiune de curse cu masini, cu Mark Wahlberg, Edward Norton, Charlize Theron si Jason Statham in roluri principale.


7. The Fast And The Furious (2001) - IMDB 6.8


Actiune, Crima, Thriller


Cu acest film a inceput totul - o franciza de miliarde de dolari. Pe vremea cand Paul Walker sau Vin Diesel erau la inceput de cariera. Povestea: Ofiterul de politie din Los Angeles, Brian O'Conner, trebuie sa decida unde se afla cu adevarat loialitatea lui atunci cand se indragosteste de lumea curselor stradale pe care a fost trimis sa o distruga, fiind sub acoperire.


Filmul face parte din articolul:



8. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006) - IMDB 6.6


Comedie, Sport


Pilotul numărul unu de la NASCAR, Ricky Bobby, ramane in top datorita unui pact cu cel mai bun prieten si coechipier al sau, Cal Naughton. Dar atunci cand un pilot francez de Formula 1 urca in clasament, talentul si devotamentul lui Ricky Bobby sunt puse la incercare.


9. Wheelman (2017) - IMDB 6.4


Actiune, Crima, Thriller


Un sofer cautat pentru un jaf de banca isi da seama ca a fost inselat si isi dedica existenta pentru a afla cine l-a tradat.


10. Driven (2001) - IMDB 4.6


Actiune, Drama, Sport


Nu lasati nota IMDB sa va pacaleasca. Este un film excelent, un film in urma caruia iti vine sa iei masina si sa te duci cu ea...pe circuit. Povestea: Unul dintre cei mai buni si mai tineri piloti de Formula 1 se pierde la jumatatea sezonului si atunci este necesara interventia unui veteran.


BONUS: Drive (2011) - IMDB 7.8


Actiune, Drama


Film nominalizat la 1 premiu Oscar. Nu este neaparat un film cu curse de masini, dar este un film cu masini. Si este un film excelent. Un cascador / sofer evadat se indragosteste de Irene, care este casatorita cu un criminal. In incercarea de a o proteja de sotul ei si de niste gangsteri, el decide sa treaca de cealalta parte a legii.



4.890 afișări0 comentarii

Commenti


Film sau Serial?

bottom of page