top of page

Top 10 cele mai bune filme cu actorul de Oscar Matthew McConaughey!

Matthew McConaughey este un actor american remarcabil, cunoscut pentru rolurile sale din filme precum "Dallas Buyers Club", "Interstellar" si "True Detective". El s-a nascut pe 4 noiembrie 1969 in Uvalde, Texas, SUA si a inceput cariera sa in actorie in anii '90.

McConaughey a crescut intr-o familie de sportivi si a fost pasionat de fotbal american in timpul scolii, dar si-a descoperit ulterior pasiunea pentru actorie. A studiat teatrul la Universitatea din Texas si a aparut in cateva filme si seriale TV inainte de a deveni cunoscut la nivel național cu filmul "Dazed and Confused" (1993). De atunci, McConaughey a jucat intr-o serie de filme, printre care se numara "A Time to Kill" (1996), "The Wedding Planner" (2001), "Magic Mike" (2012) si "The Gentlemen" (2019). El a castigat un premiu Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal pentru interpretarea sa din "Dallas Buyers Club" (2013) si a fost nominalizat pentru premiul Golden Globe pentru rolul sau din "True Detective" (2014).

Pe langa cariera sa de actorie, McConaughey este si un autor de succes, cu cartea sa de memorii "Greenlights" (2020) devenind un bestseller imediat dupa lansare.

In afara carierei sale, McConaughey este cunoscut pentru personalitatea sa carismatica si optimismul sau contagios. El este casatorit cu modelul brazilian Camila Alves si are trei copii.

Matthew McConaughey este unul dintre cei mai talentati actori ai generatiei sale, cu o cariera impresionanta in filme si televiziune si o personalitate carismatica care ii atrage pe oameni. El continua sa ramana o figura importanta in industria cinematografica si este asteptat cu interes sa joace in mai multe filme de succes in viitorul apropiat.


Haideti sa vedem impreuna care sunt cele mai bune filme in care a jucat celebrul actor!


1. Interstellar (2014) - IMDB 8.6

Aventura, Drama, SF


Probabil cel mai bun film realizat vreodata despre explorarea spatiului. Regizorul Christopher Nolan este cunoscut pentru realizarea genului de filme care provoaca si captiveaza in acelasi timp spectatorul, iar Interstellar este o capodopera in acest sens. Intr-un viitor nu foarte indepartat, omenirea sufera efectele pe scara larga ale schimbarilor climatice. Abandonarea Pamantului este singura speranta, iar cand o gaura de vierme misterioasa se deschide in sistemul solar, o echipa curajoasa calatoreste prin ea.

Distributia este si ea la rang de mare arta cu actori precum Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain si Michael Caine in rolurile principale.


2. The Wolf of Wall Street (2013) - IMDB 8.2

Crima, Comedie, Biografic


"Sell me this pen!"


Un film bazat pe povestea adevarata a lui Jordan Belfort, de la ascensiunea sa catre un imperiu realizat pe tranzactii la bursa si pana la decaderea ce implica infractiune, coruptie si guvernul federal american. Un film exceptional, realizat dupa o poveste adevarata.


3. Dallas Buyers Club (2016) - IMDB 8.1

Biografic, Drama, Istoric


Filmul a castigat 3 premii Oscar. In 1985 in Dallas, Ron Woodroof, un redneck homofob care a ajutat sute de pacienti cu SIDA, exploateaza lacunele din legea federala si vinde medicamente pentru HIV pe piata neagra.


4. A Time to Kill (1996) - IMDB 7.5

Crima, Drama, Thriller


In Clanton, Mississippi, un tanar avocat neinfricat si asistenta lui apara un barbat de culoare acuzat ca a ucis doi barbati albi care i-au violat fiica de zece ani, instigand la razbunare din partea clanului Ku Klux Klan.


5. The Gentlemen (2019) - IMDB 7.8

Crima, Actiune, Comedie


Un expat american incearca sa-si vanda imperiul sau extrem de profitabil de marijuana din Londra, declansand comploturi, scheme, mita si santaj intr-un film excelent cu o distributie de exceptie!


6. Mud (2012) - IMDB 7.4

Drama


Doi barbati intalnesc un fugar si incheie un pact pentru a-l ajuta sa se sustraga din calea persoanelor care ii sunt pe urme si a-l reuni cu adevarata lui iubire.


7. Contact (1997) - IMDB 7.5

Drama, Mister, SF


Filmul spune povestea Dr. Ellie Arroway, care dupa ani de cautari, gaseste dovezi radio concludente ale inteligentei extraterestre, trimitand planuri pentru realizarea unui echipament misterios. Film nominalizat la un premiu Oscar!


8. The Lincoln Lawyer (2011) - IMDB 7.3

Drama, Mister, Crima


Un avocat care apara un om extrem de bogat incepe sa creada ca clientul sau este vinovat de mai multe crime. Un film excelent in care Matthew McConaughey face un rol exceptional!


9. Free State of Jones (2016) - IMDB 6.9

Actiune, Drama, Biografie


Un dezertor al armatei confederate se intoarce in Mississippi si conduce o militie de colegi dezertori si femei intr-o revolta impotriva guvernului local confederat corupt.


10. Frailty (2001) - IMDB 7.2

Crima, Thriller


Un barbat misterios ajunge la biroul unui agent FBI si ii povesteste despre copilaria lui, mai exact despre cum tatal sau fanatic religios a avut viziuni care ii spuneau sa ucida oameni care erau de fapt „demoni”.

Citeste si:


17.858 afișări0 comentarii

Comentários


Film sau Serial?

bottom of page