top of page

Spider-Man: No Way Home. Bonus: toate filmele si ordinea in care trebuie sa le vezi

Ai intrat si tu in hype-ul Spider-Man de cand a aparut ultimul film? Te bat prietenii la cap sa-l vezi dar nu ai mai vazut niciun film Spider-Man pana acum? Ai mai prins cate un film Spider-Man la televizor dar nu le-ai vazut niciodata in ordinea corecta?


Oricare ar fi motivul pentru care te-ai hotarat sa vezi aceasta serie extraordinara de filme, ai ajuns la articolul potrivit.

Sa incepem, zic.


Citeste si:



Ce e cu nebunia din jurul filmului Spider-Man: No Way Home?


Pai, e clar ca daca un film a depasit incasari de peste 800 mil. $ de la debut (13 Decembrie 2021 in US), are ceva bun. Daca adaugi si nota de pe IMDB (8.5) la aceasta suma, atunci este posibil sa avem parte de unul dintre cele mai bune filme Spider-Man.

Treaba e ca inainte de a vedea ultimul film din serie, trebuie sa stii ce s-a intamplat in celelalte. Vezi mai jos ordinea in care trebuie sa le vezi.



Spider-Man (2002) - Nota IMDB 7.4


Originalul. Primul film. Un film pe care l-am vazut de cel putin 10 ori. Filmul care il prezinta pe primul Spider-Man, interpretat de celebrul Tobey Maguire. Filmul care s-a turnat cand nu exista notiunea de Multiverse. Ce este Multiverse-ul? Citeste pana la final, voi incerca sa-ti explic fara sa "dau din casa".

Povestea: Cand este mușcat de un păianjen modificat genetic, un elev de liceu tocilar, timid și stângaci dobândește abilități asemănătoare păianjenului pe care în cele din urmă trebuie să le folosească pentru a lupta împotriva răului ca super-erou, după ce o tragedie s-a întâmplat cu familia lui.



Spider-Man 2 (2004) - Nota IMDB 7.4


Spider-Man, aka Peter Parker revine in aceasta parte a II-a, in care este afectat de necazurile din viata lui personala esuata, in timp ce se lupta cu un om de stiinta stralucit pe nume Doctor Otto Octavius. Al-2 lea si (aproape) ultimul film cu Tobey Maguire.



The Amazing Spider-Man (2012) - Nota IMDB 7.0


Seria Spider-Man continua cu povestea spusa prin ochii actorului Andrew Garfield (un alt rol de exceptie). Aici incepe sa se contureze conceptul de multiverse (vezi la final).

Povestea: Dupa ce Peter Parker este muscat de un paianjen modificat genetic, el dobandeste noi puteri asemanatoare paianjenilor si se aventureaza sa salveze orasul de masinatiunile unui misterios dusman reptilian.




Spider-Man: Homecoming (2017) - Nota IMDB 7.4


Actualul Spider-Man, Tom Holland intra in scena cu un film foarte bine realizat si incepe initierea seriei Spider-Man in universul Marvel. Practic, Spider-Man incepe sa faca parte din celebrii Avengers iar Homecoming este o revenire excelenta a seriei dupa aproape 5 ani de pauza.

Povestea: Peter Parker jongleaza intre viata de elev obisnuit de liceu din Queens si alter-ego-ul sau de super erou. Nu trece mult pana se trezeste pe urmele unei noi amenintari care zboara pe cerul orasului New York.


Citeste si:



Spider-Man: Far From Home (2019) - Nota IMDB 7.4


Cine spune ca Spider-Man nu merita o vacanta? Un nou film Spider-Man, cu Tom Holland in rol principal care ne duce prin zone iconice din Franta, Italia, Cehia, Anglia, Spania, in care bineinteles actiunea este la superlativ. Un nou film excelent care intercaleaza evenimentele din filmul Avengers: Endgame.


Povestea: In urma evenimentelor din Avengers: Endgame (2019), Spider-Man trebuie sa faca un pas pentru a accepta noi amenintari intr-o lume care s-a schimbat pentru totdeauna.



Spider-Man: No Way Home (2021) - Nota IMDB 8.5


Cu identitatea lui Spider-Man dezvaluita, Peter ii cere ajutor doctorului Strange (vezi Avengers / Dr. Strange). Cand o vraja nu merge bine (atat pot spune aici!), incep sa apara inamici periculosi din alte lumi, fortandu-l pe Peter sa descopere ce inseamna cu adevarat sa fii Omul Paianjen.


Iata! Asta este ordinea in care trebuie sa urmaresti filmele Spider-Man inainte de a vedea Spider-Man: No Way Home. Ce se intampla insa tinand cont de faptul ca in 20 de ani de filme, exista deja 3 Spider-man? Vezi mai jos (in sfarsit) niste detalii despre Multiverse.




Ce este Multiversul?


Teoria multiversului sugereaza ca universul nostru, cu toate sutele de miliarde de galaxii si aproape nenumaratele stele, care se intind pe zeci de miliarde de ani lumina, ar putea sa nu fie singurul. In schimb, poate exista un univers complet diferit, separat de al nostru – si altul si altul. Intr-adevar, ar putea exista o infinitate de universuri, toate cu propriile lor legi ale fizicii, propriile lor colecții de stele si galaxii (daca stele si galaxii pot exista in acele universuri) si poate chiar si propriile lor civilizatii inteligente (sursa: livescience.com)

Mai sus ai o explicatie sumara care raspunde la intrebarea: de ce exista 3 Spider-Man? Sper ca nu am dat prea multe informatii, dar cu siguranta te vor ajuta sa intelegi ultimul film Spider-Man, mai ales daca nu ai vazut niciun film din seria Avengers.


Citeste si:



Vizionare placuta!


362 afișări0 comentarii

留言


Film sau Serial?

bottom of page