top of page

Iti place Cillian Murphy? Vezi aici cele mai bune filme in care a jucat celebrul actor!

Daca ti-a placut de el in Peaky Blinders e suficient sa stii ca vrei sa vezi mai multe filme in care joaca acest actor excelent. Cillian Murphy s-a nascut pe 25 mai 1976 in Irlanda. Sigur nu stiai ca a fost solistul, chitaristul si textierul trupei rock The Sons of Mr. Green Genes. A refuzat un contract de discuri la sfarsitul anilor 1990 si a inceput sa joace pe scena si in filme de scurt metraj si independente.

In 2011, Murphy a castigat Premiul Irish Times Theatre pentru cel mai bun actor si Premiul Drama Desk pentru interpretare solo remarcabila in piesa de teatru Misterman. Ian 2020, The Irish Times l-a numit unul dintre cei mai mari actori de film irlandezi. Casatorit cu artista irlandeza Yvonne McGuinness, acesta are doi fii cu ea.



Gata cu introducerea.


Sa incepem, zic.



1. The Wind That Shakes The Barley (2006) - IMDB 7.5


Pe fundalul Razboiului de Independenta al Irlandei, doi frati duc un razboi de gherila impotriva fortelor britanice. Un film bun, ambitios, cu o nota IMDB pe masura.



2. 28 Days Later (2002) - IMDB 7.5


Pregateste-te sa nu te ridici din canapea timp de 1h53min. Ia-ti si paturica cu tine. Povestea: La patru saptamani dupa ce un virus misterios si incurabil s-a raspandit in Marea Britanie, o mana de supravietuitori incearca sa gaseasca un adapost.

Pro Tip: Desi nu la fel de bun ca primul film, uita-te cu incredere si la continuare - 28 Weeks Later



3. The Dark Knight (2008) - IMDB 9.0


Desi nu joaca un rol principal, este parte dintr-un film extraordinar in rolul lui Scarecrow. Daca n-ai vazut pana acum acest film, este cazul sa te opresti din citit si sa-l vezi. Nici macar nu pun descriere, doar un mic pro tip: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Gary Oldman, Morgan Freeman.


4. A Quiet Place Part II (2020) - IMDB 7.2


Iti recomand sa vezi partea I inainte de vedea acest film, mai ales ca este un film excelent. Desi Cillian nu apare in partea I, te va ajuta sa intelegi mai bine continuarea. Un rol excelent intr-un film de groaza cu accente psihologice puternice intr-o lume post-apocaliptica.



5. Sunshine (2007) - IMDB 7.2


O echipa de astronauti internationali este trimisa intr-o misiune periculoasa pentru a reaprinde Soarele pe moarte cu o bomba cu fisiune nucleara in 2057. Un film excelent despre explorarea spatiului, inca dinainte sa fie la moda aceste ecranizari.



6. Anthropoid (2016) - IMDB 7.2


Bazat pe povestea adevarata extraordinara a operatiunii Anthropoid, misiunea celui de-al Doilea Razboi Mondial de asasinare a generalului SS Reinhard Heydrich, principalul arhitect din spatele "Solutiei Finale" și al treilea la comanda Reich-ului dupa Hitler si Himmler.




Vizionare placuta!



3.871 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page