top of page

Ghid seria Fast&Furious: Care sunt filmele si in ce ordine trebuie sa le vezi!

Daca prima intrebare la citirea titlului a fost: Ce-i aia Fast & Furious?" atunci poate ar trebui sa te intreb si pe ce planeta traim sau ce an este. Glumesc. Sau poate nu. Oricum ar fi, daca nu ai vazut seria Fast & Furious, atunci acest articol te va ajuta sa le vezi in ordinea corecta!

Fast & Furious este o serie de filme de actiune care se concentreaza in majoritatea timpului pe curse stradale, furturi, super actiune si suspans. Franciza include, de asemenea, scurtmetraje, un serial de televiziune, spectacole live si chiar jocuri video. Seria este distribuita de Universal Pictures.


Cu actori precum Vin Diesel, Dwayne (The Rock) Johnson sau Paul Walker si multi altii (vezi mai jos in articol), nu ai voie sa ratezi aceste filme.

Hai sa vedem care sunt toate filmele F&F si care este ordinea corecta de vizionare.


Sa incepem, zic.


Citeste si:



1. The Fast and The Furious (2001) - Nota IMDB 6.8


Aici a inceput totul. Pe vremea cand Paul Walker sau Vin Diesel erau la inceput de cariera. Povestea: Ofiterul de politie din Los Angeles, Brian O'Conner, trebuie sa decida unde se afla cu adevarat loialitatea lui atunci cand se indragosteste de lumea curselor stradale pe care a fost trimis sa o distruga, fiind sub acoperire.



2. 2 Fast 2 Furious (2003) - Nota IMDB 5.9


Urmare evenimentelor din primul film, fostul politist Brian O'Conner este chemat sa prinda un criminal periculos pentru care trebuie sa solicite ajutorul unui fost prieten din copilarie, care este de asemenea si street racer si care are astfel sansa sa-si indrepte reputatia.


3. Fast & Furious (2009) - Nota IMDB 6.6


Desi nu este urmatorul film in ordine cronologica, este urmatorul film in ordinea seriei si urmatorul film pe care trebuie sa-l vezi ca sa poti deslusi corect povestea la nivel de ansamblu. Nu zic mai multe, shht! Povestea: Brian O'Conner, care lucreaza din nou pentru FBI din Los Angeles, face echipa cu Dominic Toretto pentru a dobori un importator de heroina prin infiltrarea in operatiunile sale.




5. Fast Five (2011) - Nota IMDB 7.3


Dominic Toretto si echipa sa planuiesc un furt masiv pentru a-si cumpara libertatea in timp ce se afla in vizorul unui puternic baron brazilian al drogurilor si al unui agent federal extrem de periculos.



6. Fast & Furious 6 (2013) - Nota IMDB 7.1


De cand cu jaful care i-a imbogatit pe Dom, Brian si pe echipa lor, ei s-au imprastiat pe tot globul. Cu toate acestea, duc o viata de fugari, incapabili sa se intoarca acasa la familiile lor. Intre timp, agentul Hobbs (Dwayne Johnson, The Rock tatiii!) urmareste o banda de soferi mercenari, al caror secund este cineva cunoscut de Dom (wow, wow, be careful aici!). Neputand sa-i doboare el insusi, Hobbs ii cere ajutor lui Dom si echipajului sau în schimbul gratierilor complete pentru toata echipa.




7. The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006) - Nota IMDB 6.0


Ei, aici apare o mica neconcordanta cronologica. Practic, acest al treilea film F&F (lansat in 2006) este al saptelea in ordinea intamplarilor din filme.

Povestea schimba focusul si ne este prezentat un adolescent care devine un racer important in lumea curselor de drift, dupe ce se muta cu tatal sau la Tokyo pentru a evita o condamnare la inchisoare în America.

8. Furious 7 (2015) - Nota IMDB 7.2


Totul o sa faca sens in acest al optulea film. Deckard Shaw cauta sa se razbune impotriva lui Dominic Toretto si a familiei sale pentru fratele sau care se afla in coma. In acest film apare si actorul principal din seria The Transporter - ia sa vedem, stiti cine este?




9. The Fate of the Furious (2017) - Nota IMDB 6.6


Pe langa deja super celebrii actori, apare si Charlize Theron. Say woooot!?!


Povestea: Cand o femeie misterioasa il seduce pe Dominic Toretto in lumea terorismului si a tradarii celor mai apropiati lui, echipa se confrunta cu incercari care ii vor testa mai tare ca niciodata.



10. Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw (2019) - Nota IMDB 6.5


Luke Hobbs (Dwayne „The Rooooock!” Johnson) si infractorul Deckard Shaw (Jason Statham) formeaza o alianta putin probabila atunci cand un raufacator imbunatatit genetic ameninta viitorul umanitatii. Atat mai zic: Idris Elba!!!




11. F9: The Fast Saga (2021) - Nota IMDB 5.2


Dom si echipajul trebuie sa infrunte un terorist international care se dovedeste a fi fratele instrainat al lui Dom si Mia. Cam pe aici si-au dat seama ca au cam lungit seria, dovada si nota de pe IMDB meritata. In plus, ce cauta vreodata John Cena intr-un film F&F?




Citeste si:



Vizionare placuta!

632 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page