top of page

Filme de Oscar: Anii 2010 - 2020 - Filme pe care nu trebuie sa le ratezi!

"Premiile Academiei" (Academy Awards), cunoscute in mod popular sub numele de Oscar, sunt premii acordate pentru meritul artistic si tehnic in industria cinematografiei. Sunt considerate de multi drept cele mai prestigioase si semnificative premii din industria filmului din intreaga lume. Acordate anual de Academia de Arte si Stiinte Cinematografice, premiile reprezinta o recunoastere internationala a excelentei in materie de realizari cinematografice. Evaluarea nominalizatilor este realizata de membrii cu drept de vot ai Academiei. Castigatorii diferitelor categorii sunt premiati cu o statueta de aur sub forma de trofeu, poreclit „Oscar”. Statueta infatiseaza un cavaler redat in stil Art Deco.

Mai jos regasiti filmele care au castigat Oscarul pentru cel mai bun film (Best Picture Award) din perioada anilor 2010-2020.



2010: The King's Speech - IMDB 8.0

Biografie, Drama, Istoric


Povestea regelui George al VI-lea, ascensiunea sa improvizata pe tronul Imperiului Britanic in 1936 si logopedul care l-a ajutat pe monarhul nesigur sa-si depaseasca balbaiala.


2011: The Artist - IMDB 7.9

Comedie, Drama, Romantic


O vedeta de film super egoista dezvolta o relatie cu un tanar dansator pe fundalul erei tacute a Hollywood-ului. Castigator al nu mai putin de 5 premii Oscar!


2012: Argo - IMDB 7.7

Biografic, Thriller, Drama


Un film care a castigat 3 premii Oscar (dintre care si Oscarul pentru cel mai bun film din 2013) cu Ben Afleck in rol principal. Actionand sub acoperirea unui producator de la Hollywood care cauta o locatie pentru un film SF, un agent CIA lanseaza o operatiune periculoasa pentru a salva sase americani la Teheran in timpul crizei de ostatici din SUA din Iran din 1979.


2013: 12 Years a Slave - IMDB 8.1

Drama, Istoric, Biografic


Filmul este castigator al 3 premii Oscar si este cu siguranta cel mai bun film despre sclavie! Pe langa cele 3 premii castigate, vine si cu o suita de super actori: Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor si Sarah Paulson. In Statele Unite de dinainte de razboi, Solomon Northup, un negru liber din statul New York, este rapit si vandut ca sclav.



2014: Birdman - IMDB 8.1

Drama, Comedie


Un actor esuat incearca sa-si reinvie cariera in curs de destramare, scriind, regizand si jucand intr-o productie de pe Broadway. Film castigator al 4 premii Oscar cu Michael Keaton si Edward Norton in rolurile principale.


2015: Spotlight - IMDB 8.1

Biografic, Crima, Drama


Povestea adevarata a modului in care publicatia Boston Globe a dezvaluit scandalul masiv al molestarii copiilor si musamalizarii acestei infractiuni in cadrul Arhiepiscopiei Catolice locale, zguduind intreaga Biserica Catolica.


2016: Moonlight - IMDB 7.4

Drama


Un tanar afro-american se lupta cu identitatea si sexualitatea sa in timp ce se confrunta cu luptele de zi cu zi ale copilariei, adolescentei si maturitatii. Un film care a castigat 3 premii Oscar.


2017: The Shape of Water - IMDB 7.3

Drama, Fantezie, Romantic


Intr-o unitate de cercetare secreta din anii 1960, un femeie singuratica formeaza o relatie unica cu o creatura amfibie care este tinuta in secret in captivitate. Un film care a castigat 4 premii Oscar, regizat de magistralul Guillermo del Toro!


2018: Green Book - IMDB 8.2

Biografic, Comedie, Drama


Un bodyguard italo-american din clasa muncitoare devine soferul unui pianist afro-american intr-un tur al locatiilor prin sudul Americii anilor 1960. Un film despre conceptii gresite intre rasele umane cu doi actori uimitori.


2019: Parasite - IMDB 8.5

Thriller, Drama


Lacomia si discriminarea dintre clasele sociale ameninta relatia nou formata dintre bogata familie Park si familia Kim. Un film extraordinar care te va soca. Cu siguranta nu-l vei uita dupa vizionare, iti garantez. Este probabil cel mai bun film din acest top, si unul din cele mai bune din ultimii 20 de ani. Atentie, nu este un film pentru cei sub 16 ani.


2020: Nomadland - IMDB 7.3

Drama


Un film a carui actiune se devaluie destul de lent, un film care se potriveste perfect pe genul drama - un film trist. Dupa ce a pierdut totul, o femeie in varsta de 60 de ani, porneste intr-o calatorie prin vestul american, traind ca un nomad modern.




15.397 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page