top of page

Filme de Oscar: Anii 2000 - 2010 - Filme pe care nu trebuie sa le ratezi

Ahh, Oscarurile.


"Premiile Academiei" (Academy Awards), cunoscute in mod popular sub numele de Oscar, sunt premii acordate pentru meritul artistic si tehnic in industria cinematografiei.

Sunt considerate de multi drept cele mai prestigioase si semnificative premii din industria filmului din intreaga lume. Acordate anual de Academia de Arte si Stiinte Cinematografice, premiile reprezinta o recunoastere internationala a excelentei in materie de realizari cinematografice. Evaluarea nominalizatilor este realizata de membrii cu drept de vot ai Academiei. Castigatorii diferitelor categorii sunt premiati cu o statueta de aur sub forma de trofeu, poreclit „Oscar”. Statueta infatiseaza un cavaler redat in stil Art Deco.


Mai jos regaseste filmele care au castigat Oscarul pentru cel mai bun film (Best Picture Award) din perioada anilor 2000-2010




2000: Gladiator - IMDB 8.5


Un fost general roman isi propune sa se razbune impotriva imparatului corupt care i-a ucis familia si l-a trimis in sclavie. Oscar pentru Russel Crowe in acest film EPIC.



2001: A Beautiful Mind - IMDB 8.2


"I am only here tonight because of you. You are the only reason I am. You are all my reasons. Thank you.”


Dupa ce John Nash, un matematician genial, dar anti-social, accepta un job secret si putin dubios in criptografie, viata lui ia o intorsatura groaznica.



2002: Chicago - IMDB 7.2


“I'm gonna be a celebrity, that means somebody everyone knows. They're gonna recognize my eyes, my hair, my teeth, my boobs, my nose.”


Doua ucigase condamnate la moarte dezvolta o rivalitate acerba in timp ce concureaza pentru publicitate, celebritate si atentia unui avocat.



2003: The Lord of the Rings: The Return of the King - IMDB 9.0


“My friends. You bow to no one."


Evident, trebuie sa vezi toata trilogia daca n-ai facut-o deja. 3 filme extraordinare, toate demne de premii Oscar. Gandalf si Aragorn conduc lumea oamenilor impotriva armatei lui Sauron pentru a distrage focusul de la Frodo si Sam in timp ce acestia se apropie de finalizarea misiunii lor.



2004: Million Dollar Baby - IMDB 8.1


O femeie hotarata lucreaza cu un antrenor de box inrait pentru a deveni o sportiva profesionista. Un film motivational trist, din care vei intelege lucruri diferite de fiecare data cand il vei revedea.



2005: Crash - IMDB 7.8


Mai multi cetateni din Los Angeles cu vieti foarte separate se ciocnesc in cadrul unor povesti care se intrepatrund si ating subiecte sensibile referitoare la rasism, pierdere si mantuire.



2006: The Departed - IMDB 8.5


Good Or Bad?

Costello: "When You're Facing A Loaded Gun, What's The Difference?"


Matt Damon, Leonardo DiCaprio si Jack Nicholson intr-o productie de exceptie. Un politist sub acoperire si o "cartita" din politie incearca sa se identifice in timp ce se infiltreaza intr-o banda irlandeza din South Boston.




2007: No Country For Old Men - IMDB 8.2


Violenta si haosul apar dupa ce un vanator da peste o afacere cu droguri care a mers prost si peste doua milioane de dolari in numerar.



2008: Slumdog Millionaire - IMDB 8.0


Un adolescent din Mumbai reflecta asupra vietii sale dupa ce a fost acuzat ca a inselat versiunea indiana a emisiunii „Vrei sa fii milionar?”. Un film in care l-am descoperit pe Dev Patel, un actor indian extraordinar.



2009: The Hurt Locker - IMDB 7.5


In timpul Razboiului din Irak, un sergent desemnat recent intr-o echipa de genisti a armatei este privit cu neincredere de catre colegii sai de echipa din cauza modului sau nonconformist de a-si gestiona munca.



2010: The King's Speech - IMDB 8.0


Povestea regelui George al VI-lea, ascensiunea sa improvizata pe tronul Imperiului Britanic in 1936 si logopedul care l-a ajutat pe monarhul nesigur sa-si depaseasca balbaiala.



Vizionare placuta!

4.693 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page