top of page

Filme de Oscar: Anii 1990 - 2000 - Filme pe care nu trebuie sa le ratezi

Ahh, Oscarurile.


"Premiile Academiei" (Academy Awards), cunoscute in mod popular sub numele de Oscar, sunt premii acordate pentru meritul artistic si tehnic in industria cinematografiei.

Sunt considerate de multi drept cele mai prestigioase si semnificative premii din industria filmului din intreaga lume. Acordate anual de Academia de Arte si Stiinte Cinematografice, premiile reprezinta o recunoastere internationala a excelentei in materie de realizari cinematografice. Evaluarea nominalizatilor este realizata de membrii cu drept de vot ai Academiei. Castigatorii diferitelor categorii sunt premiati cu o statueta de aur sub forma de trofeu, poreclit „Oscar”. Statueta infatiseaza un cavaler redat in stil Art Deco.

Mai jos regaseste filmele care au castigat Oscarul pentru cel mai bun film (Best Picture Award) din perioada anilor 1990-2000


Citeste si:


Sa incepem, zic.


1990: Dances with Wolves - Nota IMDB 8.1


Locotenentul John Dunbar, repartizat la un avanpost indepartat din vestul Razboiului Civil, se imprieteneste cu lupii si nativii americani, facandu-l sa para precum o anomalie intolerabila fata de armata. Un film cu un joc actoricesc extraordinar din partea actorului Kevin Costner.


1991: The silence of the lambs - Nota IMDB 8.6


"I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti."


Epic. Nu ai cum sa uiti asa film.


Cadetul FBI Clarice trebuie sa se ajute de mintea si cunostintele unui ucigas canibal incarcerat si manipulator pentru a ajuta la prinderea unui alt criminal in serie, un nebun care isi jupuieste victimele.




1992: Unforgiven - Nota IMDB 8.2


Clint Eastwood. Morgan Freeman. Gene Hackman.


Pistolarul retras din vestul salbatic, William Munny, accepta reticent o ultima slujba, cu ajutorul vechiului sau partener Ned Logan si al unui tanar poreclit „Schofield Kid”.



1993: Schindler's List - Nota IMDB 9.0


In Polonia ocupata de germani in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, industriasul Oskar Schindler devine treptat ingrijorat de forta de munca evreiasca, dupa ce a fost martor la persecutia lor de catre nazisti. Deci daca vrei sa vezi un film epic care dureaza mai bine de 3h, eu zic ca acesta este o productie extraordinara. Poate chiar cea mai buna din istoria recenta a cinematografiei.





1994: Forrest Gump - Nota IMDB 8.8


Presedintiile lui Kennedy si Johnson, razboiul din Vietnam, scandalul Watergate si alte evenimente istorice se desfasoara prin ochii unui barbat din Alabama, a carui singura dorinta este sa se reintalneasca cu iubita sa din copilarie. Pe scurt, Tom Hanks intr-un rol de exceptie care i-a adus Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal.



1995: Braveheart - Nota IMDB 8.4


Razboinicul scotian William Wallace isi conduce compatriotii intr-o rebeliune pentru a-si elibera patria de tirania regelui Edward I al Angliei.



1996: The English Patient - Nota IMDB 7.4


La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, o tanara asistenta are grija de o victima a unui accident de avion. Trecutul sau este infatisat prin amintiri, dezvaluind implicarea pacientului intr-o poveste de dragoste fatidica.



1997: Titanic - Nota IMDB 7.9


Rose: “You're crazy!”

Jack: “That's what everybody says, but with all due respect Miss, I'm not the one hanging off the back of a ship here.”


O aristocrata fitoasa de 17 ani se indragosteste de un artist simpatic, dar sarac, la bordul luxosului si nefericitului vapor R.M.S. Titanic. Daca n-ai vazut acest film, opreste-te din ce faci acum si vizioneaza-l! A CASTIGAT 11 OSCARURI!



1998: Shakespeare in Love - Nota IMDB 7.1


Cel mai mare dramaturg din lume, William Shakespeare, este tanar, lipsit de idei si bani, dar intalneste femeia ideala si este inspirat astfel sa scrie una dintre cele mai faimoase piese ale sale.




1999: American Beauty - Nota IMDB 8.4


Filmul a castigat 5 Oscaruri in 1999 dintre care unul i se datoreaza excelentului actor Kevin Spacey. Povestea: Un tata din suburbiile americane, frustrat sexual, are o criza existentiala de varsta a 2-a dupa ce se indragosteste de cea mai buna prietena a fiicei sale.



2000: Gladiator - Nota IMDB 8.5


Un fost general roman isi propune sa se razbune impotriva imparatului corupt care i-a ucis familia si l-a trimis in sclavie. Oscar pentru Russel Crowe in acest film EPIC.




Citeste si:



Vizionare placuta!

3.607 afișări0 comentarii

Yorumlar


Film sau Serial?

bottom of page