top of page

Esti fan filme cu final neasteptat? Atunci trebuie sa vezi acest top!

Filme psihologice sau mindf*ck movies care te vor lasa cu gura cascata. Daca esti fanul acestui gen de filme, atunci ai nimerit in locul potrivit. Filmele de genul thriller psihologic sunt genul de filme care, evident!, combina genurile thriller și ficțiune psihologică. Acest gen este folosit în mod normal pentru a descrie literatura sau filme care trateaza naratiuni psihologice intr-un cadru semi-dark/palpitant.


Sa incepem, zic.


Citeste si:



Fight Club, 1999 - Nota IMDB 8.8


Fight Club este un film american din 1999 regizat de David Fincher in care apar nume foarte mari precum Brad Pitt, Edward Norton și Helena Bonham Carter in rolurile principale. Se bazeaza pe romanul cu acelasi nume din 1996 al lui Chuck Palahniuk. Norton joaca rolul unui povestitor fara nume, care este nemultumit de viata si in special de job-ul lui de corporatist la nivel de anii 90'. El formeaza un club (nu stric surpriza) cu Brad Pitt si devine implicat intr-o relatie cel putin dubioasa cu Bonham Carter.

Oricat ai vrea sa anticipezi ce se va intampla in acest film, cu siguranta nu te astepti la ce urmeaza. Este un film clasic al cinematografiei recente pe care nu ai voie sa-l ratezi.



The Prestige, 2006 - Nota IMDB 8.5


Dupa un accident tragic, doi magicieni din Londra anilor 1890 se angajeaza intr-o confruntare pentru a crea iluzia suprema, sacrificand tot ce au pentru a se depasi unul pe celalalt. Nu zic nimic mai mult, doar ca trebuie sa-l vezi!

PS: Christian Bale, Hugh Jackman si Scarlet Johansson. Ataaaat!




Coherence, 2013 - Nota IMDB 7.2


Filmul se invarte in jurul unui grup de prieteni care se aduna pentru o cina. In momentul in care iau masa, incep sa se intample lucruri ciudate. La inceput le ignora, dar lucrurile scapa curand de sub control cand vad o versiune alternativa a lor ratacind in aer liber. Si este doar inceputul a ceva care va merge din rau...in mai rau.



Mulholland Drive, 2001 - Nota IMDB 7.9


Intr-un oras in care nimic nu este asa cum pare, ar putea doua femei ale caror vieti par sa fie interconectate sa dezlege un mister mai mare decat si-ar putea imagina? Un film genial gandit de celebrul regizor David Lynch.




Seven (Se7en), 1995 - Nota IMDB 8.6


Pregateste-te sa fii mind-blown (cu mintea explodata cum s-ar traduce pa romana) si sa nu te misti din canapea timp de 2h7min! Doi detectivi, un incepator si un veteran, vaneaza un criminal in serie care foloseste cele sapte pacate capitale drept motive pentru crimele sale.



The Game, 1997 - Nota IMDB 7.8


Dupa ce unui bancher bogat din San Francisco i se ofera ocazia de a participa la un joc misterios, viata lui este data peste cap pe masura ce incepe sa se intrebe daca ce i se intampla ar putea fi intr-adevar o conspiratie ascunsa pentru a-l distruge. Mindf*ck at its finest!



The Machinist, 2004 - Nota IMDB 7.7


Povestea se invarte in jurul lui Trenvor Reznik, un muncitor industrial, care sufera de un caz extrem de insomnie. Bajetul n-a mai dormit de aproape 1 an, evident acest lucru facandu-l sa piarda uneori contactul cu realitatea. Pe masura ce zilele trec, lipsa somnului incepe sa ii afecteze munca si viata sociala. Incepe sa aiba vedenii si intra evindent in categoria teoria conspiratiei. De aici povestea ia turnuri neasteptate pe care te las sa le descoperi vizionand acest film genial.




Inception, 2010 - Nota IMDB 8.8


Un hot care fura secrete ale marilor corporatii prin utilizarea tehnologiei de partajare a viselor i se incredinteaza sarcina de a planta o idee in mintea unui director important de companie, dar trecutul sau tragic poate condamna proiectul si echipa sa la dezastru. Nici prin cap nu-ti trece cum sa sfarseste filmul!




Shutter Island, 2010 - Nota IMDB 8.2


Consider ca atat pentru acest rol cat si pentru cel din Inception, Leonardo Dicaprio merita cu varf si prisosinta Oscarul. Ei bine, nu l-a luat atunci. Dar aceste doua filme geniale, lansate unul dupa altul in acelasi an, te vor face sa-l vezi altfel pe Leo. Poveste: In 1954, un serif american investigheaza disparitia unui criminal care a evadat dintr-un spital de nebuni. Repeta dupa mine: ne-bu-ni-e! La propriu! :)



Old Boy, 2003 - Nota IMDB 8.4


Ahh, razbunare mixata cu thriller si super mult suspans! Un film pe care trebuie sa-l vezi neaparat dar ai grija sa nu fie plozii prin preajma ca este destul de grafic! Filmul spune povestea unui om care este rapit si inchis timp de 15 ani fara nicio explicatie. Stiind ca nu exista nicio iesire, el se impaca cu noul sau stil de viata, acceptandu-si soarta. Cand este in sfarsit eliberat, afla ca persoana care l-a tinut captiv are planuri cam nasoale pentru el. Oare ce-a facut sa merite asta si este el atat de nevinovat pe cat pare?


Vizionare placuta!


36.759 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page