top of page

Cele mai bune filme post-apocaliptice - Partea II

Supravietuirea omenirii in fata unei potentiale amenintari la nivel global este un subiect ce prezinta un grad de interes ridicat din partea oamenilor in general. Frica de necunoscut, experimentata prin intermediul filmelor, ne aduce mai aproape de o realitate pe care dorim doar sa ne-o imaginam.


In acest articol, continuam seria filmelor post-apocaliptice cu partea II.


Daca nu ai citit inca partea I, o poti face aici:



Sa incepem, zic.



11. # Alive (2020) - IMDB 6.3


Un film care ne-a tinut captivi in fata televizorului de la inceput pana final. Nici n-ai timp sa te pregatesti pentru acest film, te ia total pe nepregatite. Un film korean excelent.

Povestea: Raspandirea rapida a unei infectii necunoscute a lasat un intreg oras intr-un haos neguvernabil, dar un supravietuitor ramane in viata si este complet izolat. Si de aici incepe haosul.



12. Sunshine (2007) - IMDB 7.2


O echipa internationala de astronauti este trimisa intr-o misiune periculoasa pentru a "reaprinde" soarele folosind o bomba cu fisiune nucleara, in anul 2057. Un film cu Cillian Murphy (Peaky Blinders) si Chris Evans.



13. Cloverfield (2008) - IMDB 7.0


"Some thing has found us."


Un grup de prieteni se aventureaza pe strazile din New York intr-o misiune de salvare, in timpul unui atac devastator al unui monstru.



14. Snowpiercer (2013) - IMDB 7.1


Intr-un viitor in care un experiment esuat privind schimbarile climatice a ucis toata omenirea cu exceptia supravietuitorilor care s-au urcat in trenul Snowpiercer, incercarea de impunere a claselor sociale nu este cel mai fericit scenariu si o revolutie este iminenta.



15. Take Shelter (2011) - IMDB 7.3


Un film excelent care exploreaza felul in care functioneaza psihologia umana si teama irationala a oamenilor in anumite situatii.

Povestea: Bantuit de o serie de viziuni apocaliptice, un tanar sos si tata se intreaba daca sa-si adaposteasca familia de o furtuna care se apropie sau de el insusi.



16. Arrival (2016) - IMDB 7.9


Filmul care pe noi ne-a convins ca Amy Adams este o actrita demna de cele 6 nominalizari la Oscar primite pana in prezent.

Povestea: Un lingvist lucreaza cu armata pentru a comunica cu forme de viata extraterestre dupa ce 12 nave spatiale misterioase apar in intreaga lume.



17. 12 Monkeys (1995) - IMDB 8.0


“I am insane. And you are my insanity.”


Intr-o lume din viitor devastata de boli, un condamnat este trimis inapoi in timp pentru a aduna informatii despre virusul creat de om care a distrus cea mai mare parte a populatiei umane de pe planeta.



18. Melancholia (2011) - IMDB 7.1


Daca n-ai mai vazut pana acum niciun film realizat de Lars von Trier, acest film o sa te ia putin prin surprindere, prin stilul specific de filmare si atmosfera creata. Povestea: Doua surori nu gasesc echilibrul in relatia dintre ele, in timp ce o noua planeta misterioasa ameninta sa distruga Pamantul in urma unei coliziuni distrugatoare.



19. A quiet place (2018) - IMDB 7.5


Film prezent si in articolul: Top filme de groaza cu adevarat bune! Partea I


Emily Blunt si John Krasinski (The Office), joaca intr-un film care te va tine in suspans de la inceput pana la final. Este un film de groaza care creeaza o atmosfera si o tensiune extraordinara, totul petrecandu-se intr-o lume post-apocaliptica.

Povestea: Intr-o lume post-apocaliptica, o familie este fortata sa traiasca in tacere în timp ce se ascunde de monstri cu auz ultrasensibil.



20. Bird Box (2018) - IMDB 6.6


La cinci ani dupa ce o prezenta misterioasa conduce cea mai mare parte a umanitatii la extinctie, o mama si cei doi copii ai sai fac o incercare disperata de a ajunge in siguranta.


Vizionare placuta!


22.670 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page