top of page

Cele mai bune filme post-apocaliptice! Partea I

UPDATE: A aparut partea II - Citeste mai jos articolul:



Dezastre naturale, invazii zombie sau chiar si pandemii globale de boala. Filmele post-apocaliptice sunt indragite de foarte multi oameni, mai ales prin prisma faptului ca imagineaza un viitor cel putin nefericit al lumii, asa cum o cunoastem noi.

Hai sa vedem impreuna care sunt cele mai bune filme post-apocaliptice.


Sa incepem, zic.



1. I am legend (2007) - IMDB 7.2


Filmul este cuprins si in articolul: Top 5 cele mai bune filme cu Will Smith


La ani dupa ce o ciuma ucide cea mai mare parte a omenirii si ii transforma pe restul in monstri, singurul supravietuitor din New York City se lupta cu curaj sa gaseasca un leac.



2. 2012 (2009) - IMDB 5.8


Filmul care prevestea finalul omenirii conform calendarului Maias. Un film pentru care, din punctul nostru de vedere, nota IMDB este prea mica. Un film plin de suspans care te tine in priza de la inceput pana la final.

Povestea: Un scriitor frustrat se lupta sa-si mentina familia in viata atunci cand o serie de catastrofe globale ameninta sa anihileze omenirea.



3. Greenland (2020) - IMDB 6.4


Daca ti-a placut 2012, cu siguranta iti va placea si acest film. Pe acelasi, calapod dar ceva mai bine realizat (si cu actori mai buni - vezi Gerard Butler), filmul descrie actiunea intr-o lume care urmeaza sa fie exterminata intreaga planeta.

Povestea: O familie se lupta pentru supravietuire in fata unui dezastru natural cataclismic.



4. Children of Men (2006) - IMDB 7.9


Complet diferit de filmele de pana acum din top, Children of Men prezinta lumea in viitor, in 2027 intr-o lume haotica in care femeile au devenit sterile, un fost activist accepta sa ajute la transportul unei femei miraculos insarcinate intr-un sanctuar pe mare.

Un film in care Clive Owen face unul dintre cele mai bune roluri din cariera sa.



5. The Road (2009) - IMDB 7.2


Primul rol excelent al lui Viggo Mortensen dupa trilogia Lord of The Rings. In plus, aparitia actritei Charlize Theron aduce filmul la urmatorul nivel cinematografic.


Intr-o lume post-apocaliptica extrem de periculoasa, un tata bolnav isi apara fiul in timp ce calatoresc incet spre mare.



6. The Book of Eli (2010) - IMDB 6.8


O poveste post-apocaliptica, in care un om singuratic (Denzel Washington) se lupta prin America pentru a proteja o carte sacra care detine secretele necesare pentru salvarea omenirii.



7. The Day After Tomorrow (2004) - IMDB 6.4


Jack Hall, paleoclimatolog, trebuie sa faca o calatorie indrazneata de la Washington, D.C. la New York, pentru a ajunge la fiul sau, prins in miezul unui cataclism mondial care cufunda planeta intr-o noua era glaciara.



8. Oblivion (2013) - IMDB 7.0


"Earth is a memory worth fighting for"


Un veteran desemnat sa extraga resursele ramase ale planetei incepe sa puna la indoiala tot ceea ce stie despre misiunea lui dar si despre el insusi.



9. World War Z (2013) - IMDB 7.0


Fostul angajat al Natiunilor Unite, Gerry Lane, strabate lumea intr-o cursa contra cronometru pentru a opri o pandemie de zombie care distruge armate si guvernele si care ameninta ca va distruge insasi omenirea.



10. 28 Days Later (2002) - IMDB 7.5



Pregateste-te sa nu te ridici din canapea timp de 1h53min. Ia-ti si paturica cu tine. Povestea: La patru saptamani dupa ce un virus misterios si incurabil s-a raspandit in Marea Britanie, o mana de supravietuitori incearca sa gaseasca un adapost.

Pro Tip: Desi nu la fel de bun ca primul film, uita-te cu incredere si la continuare - 28 Weeks Later

Vizionare placuta!


21.717 afișări0 comentarii

Comentários


Film sau Serial?

bottom of page