top of page

Cele mai bune filme cu criminali in serie!

Un studiu american realizat in 2017 a dezvaluit faptul ca in state sunt nu mai putin de 2.000 de criminali in serie in libertate. Acum, nici nu vreau sa ma gandesc la cifra asta la nivel mondial. Dar, hei, daca si tu esti fan filme gen crima, atunci te invit sa citesti urmatorul articol.

Sa incepem, zic.




The Silence of The Lambs (1991) - Nota IMDB 8.6



Castigator al Oscarului pentru cel mai bun film in anul 1991.


"I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti."


Cadetul FBI Clarice trebuie sa se ajute de mintea si cunostintele unui ucigas canibal incarcerat si manipulator pentru a ajuta la prinderea unui alt criminal in serie, un nebun care isi jupuieste victimele.



Zodiac (2007) - Nota IMDB 7.7


Pro Tip: Bazat pe intamplari adevarate. Un film care te va tine cu sufletul la gura - cu Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. si Mark Ruffalo.

Intre 1968 si 1983, un artist de benzi desenate din San Francisco se transforma intr-un detectiv amator obsedat de a-l gasi pe Zodiac Killer, o persoana neidentificata care terorizeaza nordul Californiei cu o sifonie de ucideri.



Seven (Se7en), 1995 - Nota IMDB 8.6


Pregateste-te sa fii mind-blown (cu mintea explodata cum s-ar traduce "pe romana") si sa nu te misti din canapea timp de 2h7min! Doi detectivi, un incepator si un veteran, vaneaza un criminal in serie care foloseste cele sapte pacate capitale drept motive pentru crimele sale.





I Saw the Devil (2010) - Nota IMDB 7.8

Un agent secret planifica minutios razbunarea sa asupra unui criminal in serie. Un film care a castigat 17 premii din 19 nominalizari.



American Psycho (2000) - Nota IMDB 7.6


"I Think My Mask Of Sanity Is About To Slip."


Christian Bale face un rol de exceptie in acest film in care interpreteaza un director din domeniul financiar care...sa zicem ca la un moment dat isi arata si a doua fata.

Patrick Bateman, un director bogat de servicii bancare de investitii din New York, isi ascunde alter ego-ul de psihopat fata de colegii si prietenii sai, in timp ce mintea lui se adanceste in fantezii violente si hedoniste.



Perfume: The Story of a Murderer (2006) - Nota IMDB 7.5


Jean-Baptiste Grenouille, nascut cu un simt olfactiv superior celorlalti oameni, creeaza cel mai bun parfum din lume. Munca lui, totusi, ia o intorsatura intunecata in cautarea parfumului suprem.



Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019) - Nota IMDB 6.7


Theodore Robert Bundy a fost un criminal in serie american care a rapit, violat si ucis numeroase femei si fete tinere in anii 1970 - se presupune ca numarul total de victime depaseste 36 de femei.



O cronica a crimelor lui Ted Bundy din perspectiva lui Liz, iubita lui care a refuzat sa creada adevarul despre el ani de zile.


9.012 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page