top of page

Am vazut primul episod din "The Last of Us" - Cat de bun este de fapt acest serial?

Daca ai jucat deja jocul video, atunci stii. Stii ca oricat de rau ar fi putut fi regizat (sau jucat), acest serial nu are cum sa esueze. Stii ca va fi (poate) urmatorul GOT sau Breaking Bad. Cu siguranta va fi in topul serialelor. Dar serialul nu este prost regizat si actorii joaca excelent. Deci este bun, extrem de bun.


Adaptare dupa unul dintre cele mai bune jocuri video Playstation!


Serialul este o adaptare dupa celebrul joc Playstation cu acelasi nume, care a facut furori printre gameri si care este inca un titlu de referinta pentru cei de la Sony. Jocul a fost dezvoltat in 2013 si a avut si o continuare foarte buna numita "The Last of Us: Left Behind" aparuta in 2014, precum si partea a doua aparuta in 2020.


Primul episod este sfasietor, crud, incredibil! (FARA SPOILER, puteti citi)


Conform povestii originale, primul episod este unul socant, trist, alert - multe sentimente va vor incerca pe masura ce-l veti viziona. Este pana la urma un serial despre supravietuire, un serial care s-ar incadra perfect la un top de seriale despre sfarsitul lumii si apocalipsa. Un serial in care un tata incearca sa-si salveze copilul de ceva extrem de rau ce are sa se intample. Un episod foarte bun care ne duce in trecut, ne sperie, ne socheaza si ne lasa sfasiati - doar pentru a seta atmosfera din prezent si pentru a pregati urmatorul episod.


Ce se intampla in primul episod (SPOILER ALERT - NU CITITI DACA NU ATI VAZUT EPISODUL)


Serialul incepe prin 2003, atunci cand Sarah (Nico Parker) se trezeste si ii pregateste micul dejun tatalui ei, Joel, cu ocazia zilei lui de nastere. Pare ca nu s-ar descurca fara ea. Unchiul ei (tatal lui Joel), Tommy, vine si el sa ia micul dejun cu ei, urmand ca apoi sa plece impreuna la munca la santier. Tommy trebuie sa lucreze tura dubla pentru a putea tine pasul cu cheltuielile dar ii promite fiicei lui ca vine pana la 9 seara si vor manca impreuna tort.


Sarah pleaca la scoala, dar nu inainte de a lua cu ea ceasul stricat al tatalui ei si cativa dolari. Pe drumul inapoi de la scoala, ea observa ca se intampla lucruri ciudate: foarte multa politie pe drum, magazinul de ceasuri in care intra se inchide brusc cu cateva ore inainte de finalul programului iar la vecini se intampla lucruri ciudate. Joel ajunge cu o ora intarziere fata de cum promisese si nici nu aduce tort dar promite ca vor lua unul a doua zi - Sarah ii da atunci cadoul de ziua lui: ceasul lui reparat cu banii furati de la el. Acesta admite ca nu l-ar fi reparat niciodata daca nu era ea.


Tarziu in noapte, dupa ce Sarah adoarme, Tommy il suna pe Joel sa-l scoata pe cautiune din inchisoare pentru o fapta comisa. Acesta pleaca sa rezolve problema. Trei ore mai tarziu Sarah se trezeste intr-un zgomot infernal de bombe, alarme de masina, elicoptere militare si avioane de lupta. Nu gaseste pe nimeni in casa si observa faptul ca la televizor se interzice populatiei sa iasa din casele lor. Speriata, fuge la vecini unde este atacata de vecina lor, desfigurata si foarte agresiva. Fuge de ea si cand sa o prinda apar tatal ei si Tommy fix la tanc. Acestia scapa ca prin minune si se urca in masina pentru a fugi din oras.


A inceput pandemia - un virus care transforma oamenii in "infectati" a cuprins intreg orasul. Cei trei isi dau seama rapid ca toate drumurile sunt blocate de masini si atacate de zombi. Evita autostrada dar masina lor este rasturnata de explozia unui avion care se prabuseste in apropiere. Sarah este ranita, neputandu-se deplasa. Incercand sa caute adapost, sunt pusi fata in fata cu un agent de interventie SWAT care nu ii crede ca nu sunt infectati si pare ca primeste ordin sa-i omoare - fix in momentul in care acesta trage spre ei, acestia (Joel si Sarah) cad pe un deal si sunt prinsi de agen. Cu cateva milisecunde inainte ca agentul SWAT sa-i omoare, acestia sunt salvati de Tommy.


Cateva clipe mai tarziu, Joel si Tommy isi dau seama ca Sarah a fost ranita grav si sangereaza ca urmare a unui glonte primit in abdomen. Joel incearca disperat sa-si salveze copilul si pe masura ce striga dupa Tommy pentru ajutor, acesta isi da seama ca Sarah murise deja. Joel pierde astfel cea mai importanta persoana din lume pentru el.

Serialul continua apoi actiunea curenta, 20 de ani mai tarziu, intr-o lume post apocaliptica in care totul se intampla sub un regim strict, necrutator. Nu va povestim mai mult referitor la Joel cel de peste 20 de ani de la tragicul incident sau despre personajele cu care se va intalni in periplul sau - va lasam pe voi sa descoperiti!

Vizionare placuta!


Citeste si:


1.199 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page