top of page

5 filme pe care trebuie neaparat sa le vezi daca ti-a placut Squid Game! (Jocul Calamarului)

Nu cred ca mai are rost sa iti povestim despre serialul Squid Game (Jocul Calamarului) - daca nu l-ai vazut inca, intra repede pe Netflix si incepe-l, nu vei regreta! In alta ordine de idei, intr-un articol precedent am povestit despre 3 seriale similare cu Squid Game - daca nu l-ai citit inca, o poti face facand click pe linkul de mai jos:


Astfel, a venit momentul sa iti prezentam si 5 filme pe care trebuie neaparat sa le vezi daca ti-a placut acest serial.


Sa incepem, zic.




1. Battle Royale (2000) - Nota IMDB 7.6


Un film care te va soca. Un film diferit de tot ce ai vazut pana acum. Un film extraordinar.


In viitor, guvernul japonez captureaza o clasa de elevi de clasa a IX-a si ii obliga sa se ucida intre ei in baza actului revolutionar „Battle Royale”.



2. Escape Room (2019) - Nota IMDB 6.4


"Find the clues or die"


Sase straini se trezesc intr-un labirint de camere misterioase mortale si trebuie sa-si foloseasca inteligenta pentru a supravietui. Un film foarte similar celebrului serial, cu tot felul de jocuri...mortale.



3. Cube (1997) - Nota IMDB 7.2


"Do you think we matter?"


Sase (haha, 6 cifra magica aparent) straini, cu personalitati foarte diferite, sunt plasati involuntar intr-un labirint fara sfarsit care contine capcane mortale.



4. The Hunger Games (2012) - Nota IMDB 7.2


"Let the Hunger Games begin!"


Katniss Everdeen ia in mod voluntar locul surorii ei mai mici in Jocurile Foamei: o competitie televizata in care doi adolescenti din fiecare dintre cele douasprezece districte din Panem sunt alesi la intamplare pentru a lupta pana la moarte.

Un film cu un succes colosal si cu 3 alte continuari bunicele (aici, aici si aici) pe care trebuie sa le vezi. Filmul care a adus-o pe Jennifer Lawrence in topul actorilor de la Hollywood.



5. Filmele Saw (2004 - 2021) - Nota IMDB 7.6 (primul film)


Saw este o franciza de film care iti ramane intiparita mult timp in memorie, creata de regizorii australieni James Wan si Leigh Whannell in 2004.

Este alcatuita din noua lungmetraje care graviteaza in principal in jurul criminalului in serie John Kramer, numit si „Jigsaw Killer” sau pur si simplu „Jigsaw”. In loc sa-si ucida victimele, Kramer le prinde in situatii pe care le numeste „jocuri” pentru a le testa vointa de a trai prin tortura fizica sau psihologica si crede ca daca vor supravietui vor fi „reabilitati”.


1.796 afișări0 comentarii

Comments


Film sau Serial?

bottom of page