top of page

5 Filme de groaza super bune, in care actiunea se petrece in spitale psihiatrice!

Azilele si spitalele de nebuni, in contradictie cu tot binele pe care l-ar putea face in viata reala, sunt adesea sinonime cu filmele de groaza. Decorul se poate preta pentru mai multe tipuri de film horror, de la faptul ca personajul principal poate fi tinut prizonier de personalul nebun al spitalului pana la a fi considerat pe nedrept nebun, prin intermediul salilor bantuite si al ororilor petrecute in interior.

Haideti sa vedem in articolul de mai jos, care sunt cele mai bune filme de groaza in care actiunea se petrece in spitale psihiatrice!


Stonehearst Asylum (2014) - IMDB 6.8

Horror, Mister


Un absolvent de la Universitatea Oxford preia un loc de munca intr-un azil mintal, doar pentru a descoperi ca noile tratamente „revolutionare” sunt inumane si ca ceva terifiant se intampla in interior.


A Cure for Wellness (2016) - IMDB 6.4

Horror, Fantezie, Drama


Un film cu o nota muuult prea mica pe IMDB - un super film, dintre cele mai bune pe acest subiect, pe care trebuie neaparat sa-l vedeti! Un tanar manager ambitios este trimis sa-l recupereze pe directorul general al companiei sale dintr-un „centru de wellness” idilic, dar misterios, intr-o locatie indepartata din Alpii elvetieni, dar in curand isi da seama de faptul ca tratamentele spa-ului nu sunt ceea ce par.


Shutter Island (2010) - IMDB 8.2

Thriller, Psihologic, Mister


In 1954, un serif american investigheaza disparitia unui criminal care a evadat dintr-un spital de nebuni. Un film pentru care Leonardo merita Oscarul cu varf si indesat - un film extraordinar din toate punctele de vedere. Un film pe care trebuie sa-l vezi de minim 2-3 ori pentru a-l intelege complet.


The Jacket (2005) - IMDB 7.1

Mister, Fantezie, Drama


Un veteran de razboi din Golf este trimis pe nedrept la o institutie psihica pentru criminali nebuni, unde devine subiectul experimentelor unui medic. Un film cu fenomenalul Adrien Brody (The Pianist) in rol principal.


Session 9 (2001) - IMDB 6.4

Drama, Horror, Mister


Tensiunile cresc in interiorul unui echipaj de curatare a azbestului in timp ce lucreaza intr-un spital de boli psihiatrice abandonat, cu un trecut ingrozitor care pare sa se repete.

Citeste si:

9.300 afișări0 comentarii

Comentários


Film sau Serial?

bottom of page